|

Advokat Konjić: Salihović je već saslušan o svim okolnostima, očekujemo pobjedu

Advokat Konjić: Salihović je već saslušan o svim okolnostima, očekujemo pobjedu
3
Piše: M. N.
30.11.2018. u 19:44
9
komentara
3

dijeljenja
Advokat Konjić: Salihović je već saslušan o svim okolnostima, očekujemo pobjedu
Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Gorana Salihovića u kojoj ga tereti za zloupotrebu položaja ili ovlasti u vezi s krivičnim djelom pribavljanja imovinske koristi u iznosu koji prelazi 50.000 KM. Njegov advokat Rifat Konjić kazao je kako je Salihović već saslušan o svim okolnostima, ali da optužnicu još nisu dobili.
"U optužnici ne može biti nikakva radnja o kojoj nije saslušan i za njih smo dali odbranu. Mi smo veliki optimisti i očekujemo da ćemo, fudbalskim rječnikom, pobijediti kao i prošli put. Neka Tužilaštvo radi svoj posao, mi ćemo svoj", kazao je Konjić za Klix.ba.

Podsjetimo, u ranijem postpuku Kancelarija disciplinskog tužioca teretila je Salihovića da je propustio da traži svoje izuzeće u predmetima kada je postojao sukob interesa, da se upustio u neprimjerene kontakte sa sudijom ili strankama u postupku te da je omogućio vršenje dužnosti tužioca osobama koje za to nisu zakonom ovlaštene i da se miješao u postupanje sudija ili tužilaca.

Teretilo ga se i za namjerno davanje lažne ili nedovoljne informacije u vezi s prijavama za radno mjesto, disciplinskim stvarima, unapređenjem i napredovanjem u službi ili bilo kojim drugim oblastima koje su u nadležnosti VSTV-a te da je svojim ponašanjem doveo u pitanje povjerenje javnosti u nepristrasnost i kredibilitet Tužilaštva BiH.

S funkcije glavnog tužioca Tužilaštva BiH zvanično je smijenjen 15. novembra prošle godine kada je Drugostepena disciplinska komisija VSTV-a odbila žalbe tužioca i tuženog. S funkcije glavnog tužioca suspendovan je u spetembru 2016. godine. Ostao je na poziciji tužioca Tužilaštva BiH.

Nova optužnica je potvrđena Sudu BiH na potvrđivanje.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...