{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Advokat Karkin: Žalit ćemo se, Lijanovićima je već presuđeno u Širokom Brijegu

Klix.ba
22.10.2018. u 11:23
57
28
Advokat Karkin: Žalit ćemo se, Lijanovićima je već presuđeno u Širokom Brijegu
57
Advokat Karkin: Žalit ćemo se, Lijanovićima je već presuđeno u Širokom Brijegu
Foto: N. G./Klix.ba
Advokat Fahrija Karkin, jedan od članova odbrane u predmetu Jerko Ivanković Lijanović i drugi, rekao je u izjavi za novinare da će se žaliti na presudu Suda BiH.
"Normalno je da ću se žaliti jer ovo je presuđena stvar. On je prekršajno već kažnjen u Širokom Brijegu za navedena djela. Opći je princip da nekom ne može biti suđeno za isto djelo dva puta. To nije prihvaćeno i žalit ćemo se", rekao je Karkin.

On je kazao da je njegov klijent Jozo Slišković koji je s ostalim optuženim također već prekršajno kažnjen u Općinskom sudu Široki Brijeg. Novčane kazne su, kaže, iznosile po 20.000 KM.

"Treba sačekati pismeno obrazloženje. Bila su dva različita nalaza i mišljenja, bilo je puno svjedoka", rekao je Karkin.

Na upit novinara da li Lijanović treba biti u zatvoru, jer je nedavno u Kantonalnom sudu kažnjen na devet godina zatvora za nezakonitu podjelu poticaja, Karkin je rekao da prema novom zakonu to nije obligatorno, već se cijeni od slučaja od slučaja.

U Sudu BiH jutros je izrečena prvostepena presuda u predmetu protiv Jerka, Slave i Joze Ivankovića Lijanovića i drugih osoba optuženih za organizovani kriminal, pranje novca, poresku utaju, neplaćanje poreza te krivotvorenje ili uništavanje poslovnih knjiga i isprava. Sud je u ovom predmetu izrekao ukupnu kaznu od 52 godine zatvora.

Prema presudi, jedini je krivice dijelom oslobođen Jozo Lijanović. Podsjetimo, Sud BiH potvrdio je 18. januara 2016. godine optužnicu protiv Lijanovića, Milorada Bahilja, Joze Sliškovića, Željka Mikulića, Draženka Kvesića, Mirjane Šakote, Mirka Galića i Miroslava Čolaka te firmi "Lijanovići", "Mi-mo", "Farmer", "Farmko" i "Optimum".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: