{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Adnan Fazlagić Fazla konačno dobio novo srce

22.12.2014. u 11:54
897
17
Adnan Fazlagić Fazla konačno dobio novo srce
897
Adnan Fazlagić Fazla konačno dobio novo srce
Adnan Fazlagić Fazla, uposlenik RTV Federacije BiH, dobio je šansu za novi početak i novi život, jer mu je sinoć u KCU Ljubljana obavljena transplantacija srca. Fazla trenutno spava, a više informacija o njegovom stanju i o operaciji bit će poznato kada se probudi.
Ovu radosnu vijest potvrdile su nam Fazlagićeve kolege koje su pokrenule akciju nakon što je Fazla doživio najteži oblik infarkta u noći s 11. na 12. decembar 2009. godine. Novac je prikupljan mjesecima i 12. novembra 2013. godine uplaćen je cjelokupan iznos za transplantaciju u Sloveniji, te je uvršten u centralnu bazu Eurotransplanta.

"Priključen je na aparate, a ljekari su rekli da je operacija dobro prošla. Operisan je sinoć u jedan sat", rekao je Elvis Čengić, Fazlin prijatelj koji je pokrenuo akciju za pomoć u prikupljanju novcu.

Fazla je na novo srce čekao skoro godinu dana. U Ljubljani se nalazi od 5. januara ove godine i nikada nije izgubio optimizam i volju za životom.

U akcijama prikupljanja novca učestvovale su njegove radne kolege, prijatelji, donatori, ali i Zavod zdravstvenog osiguranja KS, koji je uplatio 25.000 eura, koliko je nedostajalo za puni iznos.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: