{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Adnan Fazlagić Fazla konačno dobio novo srce

22.12.2014. u 11:54
897
17
Adnan Fazlagić Fazla konačno dobio novo srce
897
Adnan Fazlagić Fazla konačno dobio novo srce
Adnan Fazlagić Fazla, uposlenik RTV Federacije BiH, dobio je šansu za novi početak i novi život, jer mu je sinoć u KCU Ljubljana obavljena transplantacija srca. Fazla trenutno spava, a više informacija o njegovom stanju i o operaciji bit će poznato kada se probudi.
Ovu radosnu vijest potvrdile su nam Fazlagićeve kolege koje su pokrenule akciju nakon što je Fazla doživio najteži oblik infarkta u noći s 11. na 12. decembar 2009. godine. Novac je prikupljan mjesecima i 12. novembra 2013. godine uplaćen je cjelokupan iznos za transplantaciju u Sloveniji, te je uvršten u centralnu bazu Eurotransplanta.

"Priključen je na aparate, a ljekari su rekli da je operacija dobro prošla. Operisan je sinoć u jedan sat", rekao je Elvis Čengić, Fazlin prijatelj koji je pokrenuo akciju za pomoć u prikupljanju novcu.

Fazla je na novo srce čekao skoro godinu dana. U Ljubljani se nalazi od 5. januara ove godine i nikada nije izgubio optimizam i volju za životom.

U akcijama prikupljanja novca učestvovale su njegove radne kolege, prijatelji, donatori, ali i Zavod zdravstvenog osiguranja KS, koji je uplatio 25.000 eura, koliko je nedostajalo za puni iznos.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: