Uskoro napušta bolnicu
0

FOTO / Adin Džafić: Bit ću spreman za derbi sa Željom

Piše: D. Brkić
Napadač FK Sarajeva, 22-godišnji Adin Džafić, treći dan provodi u bolesničkoj postelji Kliničkog centra u Tuzli. Podsjetimo, on je u nedjelju doživio stravičnu saobraćajnu nesreću. Na sreću, nije zadobio povrede opasne po život.
Adin Džafić (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Adin Džafić (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
"Sjećam se da sam išao kući i da sam htio preteći "Renault Twingo". Zakačio sam zadnji kraj automobila, a potom se direktno sudario sa kombijem koji je dolazio iz suprotnog smjera", prisjetio se preživljene životne drame Adin Džafić.

Kaže kako je kasnije bio u nesvjesnom stanju, te da se probudio u UKC "Tuzla". Povrede su mu vrlo brzo sanirane, a on trenutno osjeća bolove u lijevoj ruci.

"Znam da su procurile informacije kako sam lakše povrijeđen, ali, nažalost, nije baš tako. Povrijeđena mi je lijeva ruka i desna noga, dok su mi ljekari zašili čelo. Ma, dobro sam prošao", kazao je za Sarajevo-x.com.

Prema procjenama ljekara on bi danas trebao biti otpušten na kućno liječenje. U vrijeme naše posjete čekao je snimak pluća, poslije kojeg će ljekari donijeti definitivnu odluku o otpustu.

Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
"Nadam se da ću ići kući, jer mi je ovdje dosadno. Mogu da hodam, ali mi ne daju. E, sad ne znam šta će biti. Jučer nisam primao infuziju, a za danas su mi pripremili četiri. Vidjet ćemo."

Nakon preživljene životne drame s optimizmom gleda ka narednom periodu. Jedva čeka povratak na zeleni teren jer, kako je kazao, kako je napokon dospio u željenu formu.

"Bit ću spreman do derbija sa Željom. Želim igrati i pomoći svom timu u utakmici svih utakmica. Smatram da igramo dobro, da sam se uklopio u tim, i zbog toga mom optimizmu nema kraja", kazao je Džafić za Sarajevo-x.com.