BiH
62

Adil Osmanović: Koalicija "Domovina" neće podržati izbor ove Vlade RS

Piše: G. D.
Adil Osmanović (Foto: Klix.ba)
Adil Osmanović (Foto: Klix.ba)
Poslanik koalicije "Domovina" u Narodnoj skupštini RS Adil Osmanović rekao je da poslanici ove koalicije neće glasati za Vladu RS koju je predložila Željka Cvijanović.

"Mi smo opoziciono opredijeljeni i nećemo glasati za prijedlog Željke Cvijanović. Bit ćemo konstruktivni i podržat ćemo samo ono što je u interesu građana Republike Srpske. Očekivali smo da će Željka Cvijanović govoriti o konkretnijim ekonomskim mjerama, ali se to nije desilo. Takođe, nismo zadovoljni brigom o povratnicima i smatramo da bi to trebalo bolje da se radi. Vlada RS misli da je taj posao gotov, a nije. Treba napraviti bolje predispozicije za povratak mnogih", smatra Osmanović.

On je rekao da će koalicija "Domovina" predložiti i potpredsjednika NSRS iz reda bošnjačkog naroda, ali i iz reda hrvatskog naroda, ukoliko za to bude bilo potrebe.

Željka Cvijanović je na kraju današnjeg izlaganja u NSRS-u predložila i sastav nove Vlade RS. To su: Zoran Tegeltija (ministarstvo finansija), Dragan Lukač (ministarstvo unutrašnjih poslova), Dane Malešević (ministarstvo prosvjete i kulture), Nedeljko Savanović (ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite), Petar Đokić (ministarstvo industrije, energetike i rudarstva), Anton Kasipović (ministarstvo pravde), Stevo Mirjanić (ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede), Dragan Bogdanić (ministarstvo zdravlja), Jasmin Komić (ministarstvo nauke i tehnologije), Lejla Rešić (ministarstvo lokalne uprave i samouprave), Predrag Gluhaković (ministarstvo trgovine i turizma), Jasmina Davidović (ministarstvo porodice, omladine i sporta), Srebrenka Golić (ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju), Neđo Trninić (ministarstvo saobraćaja i veza), Zlatan Kokić (ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju) i Davor Čordaš (ministarstvo za izbjegla i raseljena lica).