{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ACIPS i ove godine implementira projekt monitoring izbora

F
6.9.2012. u 16:02
4
2
ACIPS i ove godine implementira projekt monitoring izbora
4
ACIPS i ove godine implementira projekt monitoring izbora
Asocijacija Alumni centra za interdisciplinarne postdiplomske studije (ACIPS) i ove će godine implementirati projekt Monitoring predizborne kampanje, u ovom slučaju kampanje za lokalne izbore 2012. godine.
Primarni cilj projekta je poticanje političkih subjekata i političkih stranaka u BiH da fokusiraju svoje predizborne kampanje na specifične potrebe lokalne zajednice.

Rezultati projekta, između ostalog, omogućit će građankama i građanima – glasačima u BiH da nakon izbora naprave vlastite procjene o tome koliko su političke stranke te njihovi predstavnici ponudili dobra ili loša rješenja u odnosu na obećano u predizbornoj kampanji.

U konačnici, ambicija projekta Monitoring predizborne kampanje za lokalne izbore u 2012. jeste informiranje, odnosno edukacija glasača u BiH o važnosti glasanja na osnovu konkretnih pitanja i potreba lokalne zajednice, a ne na osnovu praznih političkih obećanja.

"Nedostatak odgovornosti političara i političkih stranaka je permanento obilježje političkog okruženja u BiH", navedeno je u saopćenju ACIPS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: