{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Abdulah Skaka: Saradnja sa sarajevskom policijom će biti unaprijeđena

13.9.2017. u 16:35
43
12
Abdulah Skaka: Saradnja sa sarajevskom policijom će biti unaprijeđena
43
Abdulah Skaka: Saradnja sa sarajevskom policijom će biti unaprijeđena
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka sastao se danas s policijskim komesarom Kantona Sarajevo Mevludinom Halilovićem i načelnicima policijskih uprava gradskih općina s kojima je razgovarao o sigurnosnoj situaciji i aktivnostima iz nadležnosti MUP-a Kantona Sarajevo.
"Grad Sarajevo je uvijek imao dobru saradnju sa sarajevskom policijom koja predstavlja čvrst temelj sigurnosti glavnog grada BiH. Uvjeren sam da će ta saradnja u interesu građana biti unaprijeđena, pa i uz finansijski i svaki drugi vid podrške Grada u okviru zakonskih nadležnosti i mogućnosti", kazao je Skaka.

Policijski komesar Halilović informisao je gradonačelnika da su parametri pozitivni i da je u prethodnom periodu smanjen broj počinjenih krivičnih djela.Dogovoreno je da će na dolaznoj stanici Trebevićke žičare biti uspostavljena ispostava PU Stari Grad. Skaka je rekao da će je Grad Sarajevo tehnički i materijalno opremiti te ustupiti na upravljanje ovoj policijskoj upravi.

Također je pohvalio Upravu policije zbog poduzetih preventivnih mjera sigurnosti i za sve veći broj gostiju i turista grada Sarajeva koji zauzima visoko mjesto među najpoželjnijim evropskim i svjetskim destinacijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: