Izborna skupština
93

Abdulah Skaka izabran za predsjednika Općinskog odbora SDA Stari Grad

A. P.
Abdulah Skaka izabran je večeras jednoglasno za predsjednika Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Stari Grad.

Aktuelni gradonačelnik Sarajeva dobio je najširu moguću podršku svih mjesnih odbora i članova ove stranke tokom izbornog procesa te je predložen kao jedini kandidat.

Skaka će biti na čelu jednog od simbolično najvažnijih općinskih odbora SDA i u naredne četiri godine.

Glasanje je još jednom potvrdilo da dosadašnji predsjednik OO SDA Stari Grad uživa veliko povjerenje i ugled kod članstva i svih odbora koji izuzetno cijene napredak i aktivnost u proteklom periodu.

"Stranka demokratske akcije u Starom Gradu, ali i u drugim dijelovima je osovina svih pozitivnih procesa, stub odbrane BiH i Bošnjaka. Radostan sam što je izborni proces protekao u demokratskoj atmosferi i da je veliki broj članova učestvovao u njemu - rekao je Skaka ističući da je svjestan povjerenja koje mu je ukazano te da će nastaviti djelovati u općem interesu i u uspješno provoditi ciljeve ove stranke.

  • SDA Stari Grad je na prošlim Općim izborima ostvarila značajan rast. Građani prepoznaju trud i sposobnost koju pokazujemo svakodnevno na terenu sa njima i uz njih. Osnažena SDA znači jači Stari Grad, Sarajevo i cijelu BiH", rekao je tim povodom Skaka.

Večeras se na izbornoj skupštini u sali Općine Stari Grad biraju i ostali općinski stranački organi i delegati.