Afera "Asim"
650

Abdulah Skaka će podnijeti privatnu tužbu zbog klevete protiv Denisa Stojnića

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Iz kabineta gradonačelnika Grada Sarajeva Abdulaha Skake najavljeno je da će on podnijeti privatnu tužbu protiv gradskog vijećnika Denisa Stojnića zbog klevete, a povodom teksta o aferi "Asim" u kojem Stojnić objašnjava zašto je i kako njegov brat dao glas Skaki na izborima za gradonačelnika.
U reagovanju na objavljeni tekst, iz kabineta gradonačelnik Sarajeva se ističe da svi navodi koji su izneseni u tekstu, a u kojima se dovodi u pitanje i osporava zakonitost izbora gradonačelnika u Gradskom vijeću Grada Sarajeva, su neistiniti, neutemeljeni, politički motivirani i zlonamjerni.

U nastavku pročitajte saopćenje Abdulaha Skake:

"- Izbor gradonačelnika Grada Sarajeva Abdulaha Skake održan je na javnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva 6. februara 2017. godine na način da su se gradski vijećnici javno izjasnili za predložene kandidate glasajući "za" ili "protiv".

  • Abdulah Skaka je prilikom izbora dobio ukupno 16 glasova vijećnika, što je za jedan glas više od proste većine potrebne za izbor gradonačelnika, te je netačna tvrdnja da je jedan glas odlučio o izboru gradonačelnika.

  • Ističemo činjenicu da gradonačelnik Abdulah Skaka u protekle više od tri godine mandata za sve predložene odluke dobija jednoglasnu ili dvotrećinsku podršku Gradskog vijeća, što je potvrda njegovog predanog rada u interesu građana i nespornog povjerenja vijećnika Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

  • Odbacujući sve neistinitosti u navedenom tekstu gradonačelnik Abdulah Skaka će kod nadležnog suda podnijeti privatnu tužbu za klevetu protiv štetnika Denisa Stojnića koji u vrijeme izbora gradonačelnika nije bio član Gradskog vijeća te nije ni imao legitimaciju da glasa", navedeno je uz apel javnosti da se suzdrži prenošenja lažnih vijesti, kleveta i optužbi bez dokaza.