Izjava gradonačelnika
46

Abdulah Skaka: Apelujem da se hitno rasvijetli ovaj stravičan zločin

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, povodom stravičnog ubistva i ranjavanja policajaca koje se dogodilo sinoć u naselju Alipašino polje, izdao je saopćenje za javnost.

"Kao građanin Grada Sarajeva i gradonačelnik obraćam se javnosti duboko ožalošćen i ogorčen zbog činjenice da je u našem gradu život izgubio čovjek, naš sugrađanin, profesionalac koji je na svom radnom mjestu hrabro štitio miran san svih nas. Porodici poginulog policajca upućujem iskrene riječi saučešća. Nadam se da će borba za život drugog hrabrog policajca biti uspješna, jer svaku narednu sekundu borbe za njegov život dijelimo i iskreno se molimo za njegov oporavak", kazao je Skaka.

Smatra da je krajnje vrijeme da se zaštite životi i imovina građana, "ali i profesionalaca, koji su najveća vrijednost naše države.

"Policija čini nadljudske napore, a sinoćnja reakcija hrabrih policajaca to i potvrđuje. Ali, neophodna im je podrška, saradnja i zaštita cijelokupnog sigurnosnog i pravosudnog aparata u Sarajevu i u državi. Ovo nije prvi slučaj da policajci u Sarajevu bivaju napadnuti na dužnosti, a šta tek onda reći za građane i njihovu imovinu. U ime svih građana Sarajeva pozivam sve institucije, posebno pravosudne, da rade svoj posao i postojanje učine smislenim, da hitno rasvjetle ovaj stravičan zločin, vinovnike privedu pravdi. Apelujem na njih da isto učine i u brojnim drugim slučajevima nasilja, ubistava , razbojništva i krađe", rekao je Skaka.

Dodao je da "ništa nije važnije od života naših građana, a sigurnost je osnovni uvjet za život".

"Učinite zakone bitnim za naše živote. Samo pravda može donijeti trajnu sigurnost građanima i glavnom gradu BiH", poručio je gradonačelnik Sarajeva.