Abazović: Opći ambijent kriv za loše stanje u medijima

F
FENA
2.12.2012. u 09:30
0
5
Abazović: Opći ambijent kriv za loše stanje u medijima
0
Abazović: Opći ambijent kriv za loše stanje u medijima Dino Abazović
Opći društveni ambijent ne ide u korist ni medijskim djelatnicima, ni vlasnicima medija, kao ni recipijentima medija i zato danas imamo ovako loše stanje u medijima, izjavio je za Agenciju Fena profesor na sarajevskom Fakultetu političkih nauka Dino Abazović
Naglasio je da je u pitanju globalni fenomen koji ne ide u prilog civilizacijskoj normi koja podrazumijeva uvažavanje drugog, tako da je teško uprijeti prstom u ovog ili onog kao jedinog krivca.

On smatra da su mediji, prije svega, zainteresirani za javni prostor, koji je njihov koliko i njegov i svih onih koji u njemu djeluju, tako da je odgovornost na svima njima, u onoj oblasti u kojoj doprinose kreiranju takvog javnog prostora.

"Ono što danas živimo u Bosni i Hercegovini su specifičnosti postkonfliktnog društva, divlje tranzicije, agresivnog kapitalizma i probitne akumulacije kapitala, kao i totalne erozije vrijednosnog sistema i nisam siguran da bi BiH trebala biti izuzetak od drugih, veoma sličnih društvenih konteksta širom svijeta", tvrdi Abazović.

Po njegovim riječima, podjednaku odgovornost za ovo što imamo u medijima snosi uplitanje politike i korporativni pristup vođenju medjiskih kuća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: