Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ko koga ovdje handri? Ako se radi o vangabaritnom teretu, isti mora imati dozvolu ministarstva saobračaja u kojoj stoji da li pored obavezne tehničke pratnje mora biti i policiska pratnja.Vangabaritni teret se smije kretati određenom rutom u odobreno vrijeme, a u dozvoli piše najveća moguća dužina,širina i visina tereta.Visina se određuje i daje saglasnost za dimenziju koja se mjeri od gazne površine (asfalta) do najgornje tačke tereta. Nešto tu ne štima.Ili je prevoznik dao lažne podatke, ili je ministarstvo dalo dozvolu mahinalno ne provjeravajući maksimalne dozvoljene visine tereta koji mogu proći kroz neki tunel.Ako je vođa transporta uočio da je došlo do kidanja instalacije unutar tunela, trebao je zaustaviti vozilo sa teretom i dati nalog da se gume (zračnice) ispušu toliko da se spusti visina tereta, ili vratiti vozilo sa tereton unazad. OVAJ KRIMINALNI POTEZ JE LAKO RASVJETLITI, SAMO AKO SE STVARNO TRAŽI LIČNA KRIVIČNA ODGOVORNOST.
Bravo hadzija! Stvarno kad pomislim da me vise nista ne moze iznenaditi, otvorim klix!
ove silne milione sto su ulozili u ove auto puteve bolje da su ulozili u skolstvo i razvijane svijesti kod ljudi. dzaba nam putevi dobri kad neznamo voziti svaki drugi dan neko pogine ili ostane invalid.
https://www.youtube.com/watch?v=aBQYRELI7hY
bogami ko da se desilo u rusiji pa nista ne smijemo znati
Hhahah jel ko primijetio na ovom potpornom stubu, piše "Nači Bože"
keen eye ^
a ja se smijem kada na history ili discovery kanalima gledam amere kako kidaju prikolice pod mostovima ccccc
drastična razlika, mada nismo u potpunosti informirani o ovome slučaju, jer jučer je kroz tz prošao kamion pod pratnjom sa nekim nekim silosom ili neka turbina velika ili šta je već nije se dalo prepoznati ogromno bilo, taman vremenski za takav teret da je sinoć došao do autoceste gdje su inženjeri (amidžići) sigurno rekli proĆeraj...