'Ostavite trag života'
0
7.500 ljudi u BiH želi donirati organe
Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Donatorski program nije toliko razvijen u BiH, zbog farmacetuske mafije, jer jedna dijaliza minimalno kosta 100 KM, a sedmicno se mora obaviti takvih 3. nabavka novim aparata broji se milionima. I zasto bi onda politicarima i dobavljacima i proizvodjacima bio cilj da zazivi transplatacija organa, kada je svako dobar u tome. Velike svjetske klinike, totalno izbaciju aparate za dijalizu jer nema potrebe da ih drze, jer od jedne osobe koja je na samrti i nema joj spasa mogu se spasiti 3-4 druge....al ne moze to kod zbog bande na vlasti i u bolnicama !
@lejla zar nisi malo paranoična?
ovaj clanak govori o situaciji u drzavi ...jadno
@lejla Isto kao sto prodaju krv bh. donatora
@mustafic,slazem se.....pogotovo onda bi zavladala ova vrsta trgovine
Svuda je i glupo i opasno potpisati tu karticu. Treba pustiti rodbinu nakon smrti bliznjeg da odluce zele li donirati ili ne,tako je sigurnije po samu osobu.A u drzavi neuredjenoj poput BiH velika je vjerovatnoca da bih npr ja,ukoliko potpisem karticu \"tragicno nastradala pod nerazjasnjenim okolnostima\" cim bi nekom guzonji zatrebao neki organ,a za koji bih ja bila idealan donor po nekim kriterijima...zato-ne dam. Necu da potpisem i moji organi idu sa mnom u grob kad i meni dodje vrijeme.
evo vam dzabe sve i onako nas ubiste...
...Prodajem dobro ocuvan bubreg, jetru, slezenu - cijena povoljno 1.000.000$
Kada budu placali za organe onda im treba potpisati karticu a ne uzmu od tebe organ dzaba pa ga onda prodaju za 100.000 500.000 eura