{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


6. regionalna konferencija edukatora i edukatorica u Konjicu

F
21.8.2014. u 09:38
76
1
6. regionalna konferencija edukatora i edukatorica u Konjicu
76
6. regionalna konferencija edukatora i edukatorica u Konjicu
Foto: Arhiv/Klix.ba
Istražujem, otkrivam, pitam, propitujem ... svijet oko sebe Kako raditi naučna istraživanja sa djecom? Kako nastavni proces "izmjestiti" iz učionica - u prirodu, na trgove, među ljude, u zajednicu? Kako postavljati dobra pitanja i kritički promišljati o svijetu oko sebe? - samo su neka su od pitanja koja će postaviti učesnici 6. Regionalne konferencije edukatora, koja će biti održana u Konjicu od 21. do 24. augusta.
Već šest godina zaredom, pred sam početak školske godine, Bosna i Hercegovina je domaćin najveće regionalne konferencije koja okuplja više od 300 edukatora iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i BiH.

Organizator Konferencije je Centar za obrazovne inicijative Step by Step, organizacija koja se dugi niz godina bavi promovisanjem kvalitetnog obrazovanja.

Ove godine, Konferencija pod nazivom "Učenje kroz istraživanje - Istražujem, otkrivam, pitam, propitujem... svijet oko sebe", održat će se u Konjicu, a grupe učesnika-istraživača zaviriće u sve kutke grada istražujući važne historijske i kulturne spomenike, ljepotu rijeke i mostova, istraživaće zvuke, mirise i okuse grada, intervjuisati prolaznike, prodavače na pazarnom danu, djecu i odrasle.

Sajam nauke omogućit će učesnicima da sami oprobaju niz eksperimenata koje mogu realizovati sa djecom.

Radionice i prezentacije za nešto više od 300 učesnika vodit će 70 najboljih stručnjaka iz regiona, koji uglavnom dolaze iz nastavne prakse i svojim svakodnevnim radom pokazuju da su dobri učitelji nezamjenjivi.

Konferenciju su u najvećoj mjeri finansirali sami nastavnici, uz dodatnu podršku USAID-a i FOD BiH, te organizacija, članica Međunarodne Step by Step asocijacije iz regiona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: