Dodijeljene nagrade
0

500 KM za najbolje literarne radove o Aliji Izetbegoviću

Sarajevo-x.com
(Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
U klubu knjige "Connectum" dodijeljene su nagrade učenicama i učenicima za najbolji literarni rad na temu "Alija Izetbegović, prvi predsjednik BiH".

Stručni žiri kojim je predsjedavao Tvrtko Kulenović izabrao je po tri najbolja rada u kategoriji osnovnih i srednjih škola, a dobitnicima prvog, drugog i trećeg mjesta uz monografiju "Alija Izetbegović" uručene su nagrade po 500, 300 i 250 KM.

Uz šerbe i pred šarolikim auditorijem, od Bakira Izetbegovića i Lejle Akšamije, sina i kćeri prvog predsjednika RBiH, preko nagrađenih učenika pa do Džemaludina Latića, djeca, od kojih se mnogi ni ne sjećaju prvog predsjednika, čitali su radove u kojima su opisali svoje viđenje lika i djela Alije Izetbegovića.

Prvu, drugu i treću nagradu u kategoriji osnovnih škola dobili su Lejla Mustafić iz OŠ "Harmani" u Bihaću, te Mubina Hodžić i Emina Latić iz osnovnih škola "Pofalići" u Sarajevu i "Prokosovići" iz Lukavca, sve učenice sedmog razreda. U kategoriji srednjih škola nagrade su dobili Derviš Hadžimuhamedović iz "Druge gimnazije" u Sarajevu i Irma Osmanović iz "Četvrte gimnazije" na Ilidži, učenik i učenica drugog razreda, te Amar Hasanspahić, učenik trećeg razreda "Prve bošnjačke gimnazije" Sarajevo.