BiH
186

40 momaka bilo spremno da zapliva prema Časnom krstu, u nabujali Vrbas skočio samo jedan

Piše: G. D.
(Foto: Klix.ba)
Plivanje za bogojavljenski Časni krst danas je održano na rijeci Vrbas u Banjoj Luci. Iako je četrdeset momaka bilo spremno da skoči u rijeku i zapliva prema krstu, nabujali Vrbas je rekao svoje. Iz čamca je skočio samo Zoran Kovačević.

On je za nekoliko sekundi doplivao do krsta bačenog sa mosta Patre u Banjoj Luci, vratio se u čamac i na obalu.

"Vrbas je leden, ali to nije najveći problem. Snažan je, jako nosi, nemoguće je plivati u njemu, matica je suviše silna. Dobro je da je ovako odlučeno, jer ko zna šta se moglo desiti. Dogovorili smo se da ja skočim i pokušam doplivati do krsta. Bilo ko je to mogao uraditi, ali je ovaj put ta čast i obaveza dodijeljena meni", rekao je Zoran Kovačević, koji je sa ostalim mladićima proslavio ovo januarsko kupanje.

Do posljednjeg trenutka se nije znalo da li će svi prijavljeni momci skočiti ili neće, s obzirom na to da je Vrbas nadošao zbog kiša. Nekoliko minuta prije spuštanja krsta u Vrbas svi takmičari su se u kupaćim gaćama spustili na obalu rijeke, ali je odluka promijenjena. Skočio je samo Zoran Kovačević, praćen pogledima spasilaca, policajaca, službe Hitne pomoći i više stotina gledalaca...