Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ilija Jurisic je zrtva koja je prinesena od strane Srbije, a i BiH koja nije nasla za shodno da svog drzavljanina zastiti od politickog i namjestenog sudjenja. ako ti je to pravosudje Srbijo, zalim te.
@vojnik jna vojska je krenula napustiti grad, vojska koja je sjedila na kamionima punim oruzja protivno svim pravilima (general Dubajic je vodio vojsku), tadasnja jna (tada vec vojska drzave kojoj BiH nije pripadala jer se otcjepila) je umjesto put Majevice, kako je bilo dogovoreno, krenula prema naselju Stupine da okruzi grad. naredbu koja je glasila: \"na vatru odgovorite vatrom\" koja je izdata od strane glavnog zapovjednika teritorijalne odbrane Mese Bajrica, Ilija Jurisic je prenio TO pripadnicima koji su stajali na okolnim zgradama spremni da \"na vatru uzvrate vatrom\", spremnim da odbrane svoj grad od okupatora. u TO su, kao sto vec znas, bili i srbi i hrvati i muslimani. poceo je haos. ko je prvi zapucao? iskreno mi je zao svakog vojnika koji je tada poginuo, generala mi ne bi bilo zao. Tuzla je citav rat bila prijatelj svima i to ti svi koji su proveli rat u Tuzli mogu potvrditi. jedan od rijetkih gradova gdje nikad nije bilo mjesta nacionalizmu ni mrznji.
Kriminalci na vlasti su lazni nacionalisti jer od samog pocetka rata oni ZAJEDNO RADE. Narodu plairaju nacionalizam i religijsku mrznju da bi sakrili svoju odgovornost za ZLOCIN KOJI SU URADILI. Narod i dalje NAIVAN najeda na njihovu \"pricu\". IZ svih \"OKUPLJANJA I DEMONSTRACIJA\" stoje KRIMINALCI KOJI SU NA VLASTI, a ne GRADJANI. DEMONSTRACIJE \"LJILJANA\", DEMONSTRACIJE POSLE NEREDA U SIROKOM BRIJEGU, OVE DEMONSTRACIJE U TUZLI. JE LI TO OPET PRIPREMATE KRVOPROLICE ZA NAROD U BIH KAO STO STE \"DEMONSTRACIJAMA\' PRIPREMILI I KRVOPROLICE 1992 GODINE..? AKO NE UPALE \"DEMONSTRACIJE\" POCNITE DA PUCATE PO NARODU KAO STO STE TO UCINILI 1992 GODINE KADA ISPRED PREDSJEDNISTVA BiH PUCALI PO NARODU KOJI JE ZELIO DA SPRIJECI RAT-TO CE SIGURNO \"UPALITI\" MOZETE ZOVNUTI I\"SNAJPERISTE SA PALA I ZELENE BERETKE\" JER ONI IMAJU \"BOGATO ISKUSTVO U TOME...
Samo mi nemoj reći da je istina da ti vojnici nisu poginuli u Tuzli. Ako je Jurišić nevin, ko ih je ubio? Možda misliš da su izvršili kolektivno samoubistvo?
@lejla Da vam nije Srbija sudila, kao što kažeš, sad bi vi gazili po našim leševima kao što sada gazite po leševima nedužnih vojnika koji su se povlačili iz Tuzle. Ako iko treba da se stidi to ste vi, koji podržavate ubice.
Lijepo je to sto ga vi nećete dati, ali on je već u \'apsu i vas niko ništa ne pita. hehe
@SRB IN da Bog da dijelio krvavu zemlju zajedno sa svim tvojim zrtvama pa ti se kosti dizale od muke!
zato cemo mi na Banj Brdu igraditi zid debeo bar 2m i visok bar 6m, da nam ljudi koji podrzavaju ratne zlocince slucajno ne dodju u Republiku Srpsku (Bijeljinu , Ugljevik i Lopare) sa takvima ne zelimo ni vazduh da dijelimo
dragi N.T., pisem ti iako ti nemas ni imena kojim bih te oslovila. bojim se da su tvoji zatrovani rezoni i nezainteresovanost za istinu (znas istinu?? to je ono sto se uistino dogodilo ma koliko mi to odbijali priznati i koliko nas to bolilo, ono sto se desava sad i ogledalo je cinjenice, a ne ogledalo trenutnog stanja svijesti ovog ili onoga, dobrog ili loseg, pametnog ili glupog) doveli upravo do ovakvog stanja drzavu Bosnu i Hercegovinu i nas, gradjane Bosne i Hercegovine. Srbija je nama sudila u ratu, ako se sjecas i presudila nam lesevima nasih najblizih, Srbija nam sudi i sad. ne zamjerim tvojoj radosti, zamjerim tvojoj neljudskosti. stidi se N.T., stidi se bezimeni..
Ohohoho Joj jedan mirni gradjanin koji je pravio belaj,pa sada manirom ulice mislite da ga oslobodite.Mislite kada je uspjelo kod pljackanje drzave od strane ljiljana,pa pustanjem huligana iz Š.B.,sad mislite istim principom buke da otmete Iliju. E pa malo morgen,Srbija bar ima neki sud i zakon,za razliku od BiH(divlji zapad).
Pišete nebuloze kakve veze ima ovaj komentar o tuti sa ovim zbivanjima?
trebalo bi ovo odrzat u Nedjelju da bi sto vise naroda doslo,drugo sto nebi organizovali da pjeske od Tuzle do beograda genocidnog ,naravno mirom i strajkovat gladju,,jer srbija jeste najveci ubica u regionu i ona nemoze sudit jednom covjeku koji je branio svoj narod od te genocidne srbije i njenih krvolocnih ubica! BiH4EVER!
obavezno i u Sarajevu, isti dan isti čas....OBAVEZNO!!!
djaba su ti skupovi podrske koji se prave kada je slucaj gotov, skupovi su se trebali praviti dok mu jos nije bila presuda, ali kod nas je bolje lijeciti nego sprijeciti nego obratno
zasto se protest organizuje u ponedjeljak kada mi iz ostatka drzave ne mozemo doci zbog radnih obaveza??? to je vec unaprijed ogroman hendikep skupu.