Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
N.DŽ. = Narcis Džumhur
narcis dzumhur,Sejo ramic,Smajo Salketic,munir Spahic...su neka od imena gore napisanih...trebala su se imena objaviti nisu maloljetna pa da ne smije po zakonu biti objavljena
Ti si mu rođak
Da odgovorim masinovodji... Nisam clan vijeca uposlenika,da jesam bogdo,da vas masinovodje spuste tamo gdje vam je mjesto u KABINU i nijedne dok vam se ne naredi. Digli se pojedinci, a pola ih skolu zavrsilo samo oni znaju kako. Ja govorim kakvo je sada stanje,tesko jeste,i bit ce i u narednim godinama...Osmanagic zaveo red pojedincima to ne odgovara(ne mogu hapati).
želo bi da podržim nick name \" ja\" ne samo što se salžem sa njim već zaro što je napisao činjenično i stvarno stanje na željeznici. ovi što ga kritikuju nemate nikakvu osnovu i pričate onako napamet, lupate ko maksim po diviziji. u svakoj normalnoj državi željeznica je njen krvotok i zato treba da je održava i ulaže u nju. u Hrvatskoj se samo za jedan mjesec u željeznicu uloži kao kod nas za jednu godinu. a ove krivične prijave se odnose na prethodni menadžment i zato je i promjenjen. a sa novom upravom pomaci su vidljivi i svako ko kaže suprotno je zloban il je imao nekog interesa od ovih pojedinaca što su optuženi. INFORMIŠITE SE PA ONDA KOMENTARIŠITE.
za ovog sto se potpisuje sa JA ti sto se potpisujes sa JA sigurno si clan Osmanagicevog VJECA UPOSLENIKA .Eto vazdan sjedis i i palamudis.Uzmi metlu i pometi i ocisti vagone.
A ima li prijava za balkanske lopove Nedzada Osmanagica i Semsudina Zahirovica koji sad kradu u zeljeznicama Federacije, a kojim pomaze i odobrava Pavo Boban.Osmanagic je clan udruzene lopovsko/mafijaske stranke SDA i prijatelj Alispahica.Sta radi premijer Niksic, zna li da su sad u zeljeznicama na vlasti novi lopovi ??????
kada kazem prosjecna PLATA onda se u obzir uzima i onaj prizni radnik kome je plata 500.i ona cistacica koja ne izadje vise od 400. Drugo,radnika NEMA 7000,vec 4000,opet ti kazem ono sto ne znas ne lupetaj. Drzava nam ne dodje za plate,posto pojma nemas kako to ide meni je fakat mrsko da ti CRTAM. drzava ne daje pomoc za plate,vec udio za odrzavanje pruga,odrzavanje masina.Malo se raspotaj koliko vozova dnevno saobraca,sto putnickih,sto teretnih. Od putnickih nemamo nikakvu zaradu,sto je to tako ne pitaj mene vec DRZAVU. Kada govoris o visku radnika tu si u pravu,ali taj se visak ne odnosi na INFRASTRUKTURU vec na ADMINISTRACIJU. Kako da bude siguran prevoz putnika,kada voz za zenicu ne moze biti citav,niti cist ni do podlugova,jer se STOKA u njemu vozi. Privatizacija nije moguca,nigdje u svijetu niti jedna Zeljeznica nije privatna.Drzava da ukine kamionske lobije i okrene se zeljznici ,puno bi se lakse i bolje razvijala i sama Zeljeznica...ti se malo vise informisi o vozovima
setoprijavljena MUJKANOVIC SVETLANA
Privatizacija željeznica! ODMAH!
@ja Halo jesi normalan ??? Prije svega lazes negdje lazes ako je prosjecna plata 980km a mjesecno za plate trebate 7 miliona onda je vrlo jednostavno izracunati koliko radnica imate ... BRATE imate najmanje 7000 radnika ... a druga stvar 100 miliona da vam da drzava a vi nemate ni plan ni strategiju ni nista nego 100 miliona da svi dobiju platu i sta onda ? jos uvijek su vozovi ocajni ,karte se ne naplacuju , vozovi definitivno nisu sigurni ... i definitivno imate viska radnika ... jer 5 do 6 vozova dnevno da guta 20 miliona mjesecno nije nimalo ekonomicno. .. veze sa zivotom nemas
Na pocetku odma da razjasnim da nisam ni glasao za SDP. Ali gdje je su sada oni likovi sto kad god se nesto lose desi SDP krive , evo pravi potez napravljen gdje je sad pohvala ? Sve sto mozes procitati je nisu placali reket zlaji... kako god ne valjaju .. (mada znam da ovo nije politicka odluka )
Dok danas mnogi nemaju para ni za osnovno obrazovanje, kćerka \"gospodina\" Smaje Salketića, Aida Salketić studira po američkim koledžima, jer ima bogatog babu koji je spreman uraditi sve za svoju kćerkicu... kupiti joj stan u centru grada, autić, i još mnogo toga na račun radnika, a ti sirotinjo UMRI!!!
ni blizu istini.
Sta je sa kondukterima????? Javna je tajna da se njima stavlja u djep 50% od stvarne cijene karte.Kondukteri su isto bagra zestoka.
1.Oduzeti svu stecenu imovinu i prodati na aukciji. 2.Osuditi koliko treba i poslati na robiju. 3.U toku robijanja raditi i vracati ukradeno. 4.Po isteku kazne dozivotno zabraniti obavljanje rukovodecim poslovima. Tako se to radi na zapadu a VI sad sto se mene tice pustite nek vas hebu ti banditi.
@Zijo :Ovu firmu pod hitno privatizovati. Sad imaju 3 voza 500 masinovodja 3.000 administrativaca 1.350 KM prosjecnu platu (koja se osigurava iz budzeta) godisnji gubitak 60 miliona KM. Dokle vise finansiranje parazita iz budzeta? ono sto ne znas ne lupetaj bezvezze nema 500 masinovodja(4000 radnika ia u Federaciji) kao ni 3000 administrativaca,nije to prosjecna plata,ako te vec zanima prosjecna plata je oko 970 KM da se osigurava iz budjeta ne bi bili u gubitku,po zakonu svugdje u svijetu je drzava duzna finansirati Zeljeznice,samo kod nas toga nema,tacnije ima,daju 20 miliona za godinu dana S tih 20 miliona mi mozemo podijeliti 3 plate(prosjek za platu oko 7 miliona mjesecno nam treba) Drzava nam je duzna preko 100 miliona sto nisu uplacivali, i sasim tim je firma u gubitku. Sadasnji direktor daje platu mjesec za mjesec(s tim da nam dodju 1 iz davnih Dzmhurovih dana) S obzirom kakva je drzava takve su sve drzavne firme u njoj
Hapsi bandu