{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


12 mješovitih srednjih škola gube naziv 'mješovita'

F
29.5.2009. u 15:58
0
7
12 mješovitih srednjih škola gube naziv 'mješovita'
0
12 mješovitih srednjih škola gube naziv 'mješovita'
Foto: Sarajevo-x.com
Skupština Kantona Sarajevo usvojila je danas prijedlog da se iz naziva 12 srednjih škola u Kantonu briše naziv mješovita.
Vlada Kantona Sarajevo je donijela odluku da se srednje mješovite škole "Ilijaš", "Vogošća" i "Hadžići" umjesto Mješovita srednja sada uvede naziv Srednjoškolski centar, što je Skupština jednoglasno usvojila.

"Učiteljska škola i gimnazija Obala" promijenila je naziv u "Gimnazija Obala Sarajevo", "Srednja škola za medicinske sestre tehničare" u naziv "Srednja medicinska škola - Jezero Sarajevo", "Srednja grafička tehnička škola" u "Srednja tehnička škola grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Ilidža" te "Srednja stručna trgovinska škola" u "Srednja trgovačka škola Sarajevo".

Skupština KS-a nije usvojila prijedlog kantonalne Vlade da se za predsjednika Upravnog odbora Agencije za privatizaciju KS-a izabere Enes Čengić, koji je trenutno vršilac te dužnosti, jer su zastupnici smatrali da se trebao poštovati nacionalni ključ, a to nije učinjeno.

Čengić i članovi Upravnog odbora će i dalje biti u svojstvu vršilaca dužnosti, dok se ne ponovi procedura za reizbor. Sjednica je u toku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: