Hvala svima
21

100.000 fanova portala Klix.ba na Facebooku

Klix.ba
Najposjećeniji informativni portal u BiH Klix.ba, na svojoj Facebook stranici danas je dobio jubilarnog 100-hiljaditog fana. Radi se o velikom uspjehu našeg portala, koji je svojim prisustvom i na društvenim mrežama potvrdio lidersku poziciju među bh. news portalima.

Facebook stranica portala Klix.ba je nastala krajem 2008. godine i od tog dana do danas, prirodnim rastom (bez forsiranih popupa, ilegalnih nagradnih igara, spamanja i prekršenih Facebook pravila), postala je prva stranica jednog internet-portala u Bosni i Hercegovini. Više od tri godine trebalo je da pređemo magični broj od 100.000 fanova i stoga smo danas zaista sretni i zahvalni svima vama koji nas pratite i putem društvenih mreža.

U BiH trenutno više fanova od portala Klix.ba imaju na svom Facebook pageu Edin Džeko, Dubioza Kolektiv, Dino Merlin, BiH Reprezentacija, Miralem Pjanić, Vedad Ibišević, Halid Bešlić, Dijete BiH i Plavi Orkestar.

Inače, kako saznajemo, Facebook je najavio veliku akciju čišćenja nevažećih ili duplih profila u BiH, kao i brisanje Facebook stranica onih koji su, kršeći pravila, došli do velikog broja fanova, a takvih je kod nas zaista mnogo. Prema pisanju B92, u susjednoj Srbiji je akcija već ranije počela i već je obrisano skoro 100.000 profila, dok je u BiH do sada obrisano oko 30.000 nevažećih ili duplih profila.

Facebook u BiH ima oko 1,2 miliona registrovanih profila, a još uvijek nije poznato koliko je među njima nevažećih. Taj broj Bosnu i Hercegovinu čini 76. zemljom na svijetu po broju Facebook korisnika, a u posljednjih šest mjeseci broj korisnika iz BiH se povećao za 68 hiljada.

Ne zaboravite da nas i dalje možete pratiti i na Facebooku. Hvala svima!