{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


1. oktobra ulična kampanja "Odlučujmo ravnopravno!"

F
1.10.2010. u 06:07
0
0
1. oktobra ulična kampanja "Odlučujmo ravnopravno!"
0
1. oktobra ulična kampanja "Odlučujmo ravnopravno!"
Sarajevo
Gender centar Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji s nevladinim udruženjem “Žene ženama” i Udruženjem "Fondacija lokalne demokratije" organizira 1. oktobra uličnu kampanju pod nazivom "Odlučujmo ravnopravno!" na općim izborima 2010.
Ulična kampanja će biti održana na Trgu ispred BBI centra u Sarajevu od 12 do 14 sati. Građanima će biti dijeljeni plakati i drugi promotivni materijal.

Osim aktivistkinja nevladinih organizacija u kampanji će učestvovati žene kandidatkinje, građani i građanke. Svrha kampanje je povećanje svijesti javnosti o značaju većeg učešća žena u političkom i javnom životu, animiranje biračkog tijela za veći izlazak na izbore i animiranje biračkog tijela da svoj glas daju i ženama kandidatkinjama da bi se postigli evropski standardi i zahtjevi Zakona o ravnopravnosti spolova u BiH, prema kojima u parlamentima žene i muškarci treba da odlučuju ravnopravno, što u bosanskohercegovačkim prilikama znači izbor većeg broja žena - najmanje 40 posto - u svaki od parlamenata za koji se provode izbori.

Ovaj standard, prema postojećim podacima i analizama, do sada nije ispunjen, saopćeno je iz Gender centra FBiH.

Kampanja "Odlučujmo ravnopravno!" provodi se u većini gradova Federacije Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: