Novo Sarajevo
87

1.500 penzionera uživalo na izletu na Igman uz hranu, piće i muziku

Klix.ba
(Foto: Općina Novo Sarajevo)
Općina Novo Sarajevo organizirala je 8. jula ove godine za svoje penzionere tradicionalni, deseti po redu izlet na Igman.

Više od 1.500 novosarajevskih penzionera ukrcalo se u jutarnjim satima u 25 autobusa kod hotela Bristol, a ispratio ih općinski načelnik Nedžad Koldžo. Na jednom od najljepših sarajevskih izletišta, Igmanu, za penzionere je bila obezbijeđena hrana i piće (roštilj, grah, kafa i osvježavajuća pića), muzički program, te nagradna igra.

U svom obraćanju prisutnim penzionerima i gostima općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je svoje izuzetno zadovoljstvo što je i u ovim složenim vremenima i ove godine realizovan jedan ovako lijep i pozitivan događaj, te obećao prisutnim penzionerima da će se ova dobra praksa po kojoj je Općina Novo Sarajevo jedinstvena u regionu, nastaviti i narednih godina na zadovoljstvo kako njenih učesnika, tako i organizatora.

Općinski načelnik zahvalio se ovom prilikom i svim zaslužnim za izuzetno dobru organizaciju današnjeg izleta, prije svega Udruženju penzionera Novo Sarajevo, a zatim i uposlenicima Općine Novo Sarajevo, ali i velikom broj mladih ljudi – volontera, kao i pripadnicima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novo Sarajevo, Doma zdravlja Novo Sarajevo i II policijske uprave.

Zahvaljujući dobroj organizaciji sve je proteklo u najboljem redu, vremenske prilike su također išle na ruku izletnicima, te su penzioneri zadovoljni stigli u Sarajevo u ranim večernjim satima. Prethodnih godina jednodnevni izleti su održani, osim na Igmanu, na Bijambarama, te u mjestu Sadba pored Drine u blizini Goražda.