BiH
35

1.000 karanfila građanima za 1. maj

Klix.ba
Povodom obilježavanja Međunarodnog praznika rada, aktivisti Općinske organizacije SDP BiH – Novi Grad Sarajevo podijelili svojim sugrađanima 1.000 karanfila.

Akcijom pod nazivom "1.000 karanfila za građane Općine Novi Grad Sarajevo" aktivisti Općinske organizacije SDP BiH – Novi Grad Sarajevo obilježili su predstojeće Prvomajske praznike. Građani su imali prilike upoznati se i sa SDP-ovim "Prvomajskim radničkim manifestom".

"Obilježavajući predstojeći prvomajski praznik, podjelom 1.000 karanfila našim sugrađanima željeli smo podsjetiti na težak položaj radnika u BiH. Neophodno je posvetiti se efikasnoj primjeni radničkih i socijalnih prava i poštivanju fundamentalnih principa i prava u oblasti rada zasnovanim na socijaldemokratskim principima slobode jednakosti, solidarnosti i socijalne pravde. To je jedini način izlaska iz ekonomske i političke krize u kojoj se nalazi naša zemlja. Slušajući i radeći za i sa građanima Općine Novi Grad Sarajevo, OO SDP BiH Novi Grad Sarajevo aktivno učestvuje u kreiranju boljeg političkog okruženja koje bi u konačnici dovelo do otvaranja novih radnih mjesta u ovoj sarajevskog općini što bi direktno uticalo na poboljšanje života garđana", istakao je predsjednik Općinske organizacije, Fikret Mahmutović.

Realizaciju ove akcije pomogla je Kantonalna organizacija SDP BiH Sarajevskog kantona, navodi se u saopćenju.