{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


1.000 galileoskopa za 1.000 škola u BiH - Jedno nebo za sve

S
12.12.2010. u 19:40
0
4
1.000 galileoskopa za 1.000 škola u BiH - Jedno nebo za sve
0
1.000 galileoskopa za 1.000 škola u BiH - Jedno nebo za sve
Foto: Ilustracija
U ponedjeljak, 13.12.2010. godine počinje implementacija projekta "1.000 galileoskopa za 1.000 škola u BiH - Jedno nebo za sve“.
Prva regija Bosne i Hercegovine gdje će održati prezentacija i podjela teleskopa osnovnim školama je Bosansko-podrinjski kanton. U goraždanskom Centru za kulturu u 11 sati će se okupiti učenici i nastavnici iz svih osnovnih škola. Volonteri Astronomskog društva Orion iz Sarajeva će održati malu radionicu koja uključuje uvodno predavanje, prikazivanje dijela astronomskog filma "Oči usmjerene ka nebu“ koji govori o ranoj historiji teleskopa, te demonstraciju sklapanja galileoskopa.

Projekat "1.000 Galileoskopa za 1.000 škola u BiH - Jedno nebo za sve“ je finansirala ambasada kraljevine Norveške u Sarajevu koja je i kontakt tačka za NATO aktivnosti u BiH. Implementaciju projekta podržalo je Ministarstvo civilnih poslova. Prezentacija u Goraždu održat će se zahvaljujući saradnji sa Kantonalnim ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona, saopženo je iz Oriona.

Ovim projektom Astronomsko društvo Orion oživljava astronomske aktivnosti u našoj zemlji sa konačnim ciljem obnove Astronomske opservatorije na Trebeviću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: