{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


1.000 galileoskopa za 1.000 škola u BiH - Jedno nebo za sve

S
12.12.2010. u 19:40
0
4
1.000 galileoskopa za 1.000 škola u BiH - Jedno nebo za sve
0
1.000 galileoskopa za 1.000 škola u BiH - Jedno nebo za sve
Foto: Ilustracija
U ponedjeljak, 13.12.2010. godine počinje implementacija projekta "1.000 galileoskopa za 1.000 škola u BiH - Jedno nebo za sve“.
Prva regija Bosne i Hercegovine gdje će održati prezentacija i podjela teleskopa osnovnim školama je Bosansko-podrinjski kanton. U goraždanskom Centru za kulturu u 11 sati će se okupiti učenici i nastavnici iz svih osnovnih škola. Volonteri Astronomskog društva Orion iz Sarajeva će održati malu radionicu koja uključuje uvodno predavanje, prikazivanje dijela astronomskog filma "Oči usmjerene ka nebu“ koji govori o ranoj historiji teleskopa, te demonstraciju sklapanja galileoskopa.

Projekat "1.000 Galileoskopa za 1.000 škola u BiH - Jedno nebo za sve“ je finansirala ambasada kraljevine Norveške u Sarajevu koja je i kontakt tačka za NATO aktivnosti u BiH. Implementaciju projekta podržalo je Ministarstvo civilnih poslova. Prezentacija u Goraždu održat će se zahvaljujući saradnji sa Kantonalnim ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona, saopženo je iz Oriona.

Ovim projektom Astronomsko društvo Orion oživljava astronomske aktivnosti u našoj zemlji sa konačnim ciljem obnove Astronomske opservatorije na Trebeviću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: