Komentari (536)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako ovo prodje pozdravite se svi kolektivno sa komentarisanjem na klixu 😂
Ovdje još samo treba verbalni delikt kao krivično djelo pa da sistem bude savršen. Ko u komunizmu !! I tamo posao u Njemačkoj, a verbalni delikt doma ! :)))
@2PIPUN Pa ni Srbi ne zovu Bosance Turcima, već Turke.
PRIKAŽI ODGOVORE (23)
nema sanse da prodje. Prvo to je glavni adut za vladajuce stranke, a sto bi sebi sjekli granu na kojoj sjede. Pa pogledajte komentare i vidjet cete da je mrznja i primitivizam najvise zastupljena, iako su realno manjina u drustvu. Ali je dobar alat za izbore. Sa druge stranje RS nece pristat nikad na to jer bi odmah bio 'izdajnik' svaki zastupnik. Jedino da niski predstvanik nesto preduzme.
Naslov nema nikakve veze sa tekstom jer se ni na jednom mjestu ne spominje genocid, klix novinarčići opet na nivou standardno!
@cosmo.3 oriče ili grubo umanjuje, pravosnažnom odlukom međunarodnog ili domaćeg suda utvrđen zločin genocida, zločin protiv čovječnosti i ratni zločin iz člana 6., 7. i 8. Statuta stalnog Međunarodnog krivičnog suda ili zločin iz člana 6. Povelje Međunarodnog vojnog suda, pridružene Londonskom sporazumu od 8. augusta 1945.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
U biti, ovakav zakon je potreban ali do razine moderacije, koja treba da bude najodgovornija za stanje reda i poštivanja zakonskih normi o širenju nacionalističke i šovinističke retorike, psovačine i ostalih vidova uvreda na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj, spolnoj osnovi, kao i drugim vidovima vrijeđanja i nepoštivanja ljudskih prava te primjene neprimjerenog vokabulara na nekom portalu. Sve ostalo je budalaština dostojna sjevernokorejskih podrepaša.
Nikad nije bilo genocida, samo ciscenje turaka sa ovih prostora!
Napokon!!
Ajmo bolan praviti ISlamsku Drzavu u Hrvatskoj.Ima Srpske zemlje za otkup na hilhade hektara.Banija Lika Kordun sve e to Islamska zemlja.a Naslanja se na Islamsku Krajinu.Nemoze biti bolje tlo i pogodnje za ID.Hihihihiiiii.Pala bi Rvatska za 24 sata.
Genocida nije bilo jer smo pobili teroriste
Znači lajat će moći samo ovi iz Munchen-a i New York-a... Ostali postaju miroljubci ili čak i mirotvorci...!!!
Bilo bi i vise nego odlicno da se usvoji ovaj zakon. Krajnje je vrijeme da se stane u kraj laznim profilima na FB, idiotima koji seru po Klixu i ostalim portalima i tako dalje.
jok, eto svako treba da ima puno ime i prezime na FB. Ali, stoji to da treba idiote sankcionisati.
Cetnici, cetobalije I ustase na vlasti grade cetnicki zatvor (novi konc-logor) za patriote Republike BH a isti je lociran u genocidnoj tvorevini, pod kontrolom Karadzicevih pobunjenika-cetnika. Paralelno sa ovim ide prijedlog izmjene Krivicnog zakona gdje ce se kaznjavati "verbalni delikt" u smislu ko god spomene Republiku BH ili ponese zastavu Republike BH bit ce okaraterisan kao osoba koja siri mrznju i moze biti sada po ovim izmjenama zakona osudjen na 5-10 godina.
Do sada su to cetobalije, cetnici I ustase na vlasti rjesavali tako sto takve osobe pojede mrak poput uvazenog Suljemana Redzica. Da bi zamazali oci MZ oni te izmjene Krivicnog zakona pravdaju kao Zakon protiv onih koji negiraju genocid, A ONI GA SAMI NEGIIRAJU JER NECE DA USVOJE DEKLARACIJU O GENOCIDU U SREBRENICI. Koliko su ljudi naivni povjerovat ce da ce po tim izmjenama Dodik i Co ici u zatvor jer negiraju genocid. Ne mogu da shvate da su izmejene Zakona namjenjene patriotima Republike BH
jeli to znaći nesmijem spominjati mrtve i otkrivati gdje su-jer izazivam mržnju.
Bilo je i krajnje vrijeme
Ovo je već stoti put da mijenjaju Krivični zakon. Kako ću ja položit pravosudni :B
Ovo je već stoti put da mijenjaju Krivični zakon. Kako ću ja položit pravosudni :B
Oni su eto imali najbolju namjeru da počnu kažnjavati govor mržnje na internetu al' eto zli Srbi ih spriječiše u tome.
Nemogu da uhapse ideologe mrznje i ratne zlocince koji su ubijali i silovali a koji su im u vlasti ili na budzetu, policiji, sudstvu itd. S druge strane hapsili bi radi pausalne procjene o necijem "govoru mrznje" na internetu. Svakako sam protiv zlocina i zlocinaca ali ovo mi mirise na politicka hapsenja i policijsku drzavu.
Ako je tako onda prvo nek trknu do laktasa do dodika