{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. zastava na velikom sajmu Expo Milano 2015

17.4.2015. u 16:42
64
10
Bh. zastava na velikom sajmu Expo Milano 2015
64
Expo Milano 2015 je veliki sajam koji se održava u Italiji od 1. maja do 31. oktobra, a na kojem će učestvovati više od 140 zemalja širom svijeta.
Ove se godine milanski Expo održava pod motom "Hraniti planetu, doživotna energija", a predstavit će osam izložbenih paviljona.

Zemlje učesnice će na ovom sajmu prezentirati najbolje od svoje tehnologije koja nudi konkretne odgovore na osnovna pitanja o tome kako osigurati zdravu hranu i dovoljnu količinu hrane za sve, u isto vrijeme poštujući ekologiju i planetu Zemlju.

Na Expo Milano sajmu učestvuju i brojne međunarodne organizacije, a ove se godine na izložbenom prostoru od 1,1 milion kvadratnih metara očekuje više od 20 miliona posjetitelja.

Ovaj je sajam platforma za razmjenu ideja kad je riječ o hrani, podstičući kreativnost zemalja i promovišući inovativna rješenja za održivu budućnost. Također, prilika je to za posjetitelje da upoznaju i degustiraju neka od najboljih jela i gastronomske ponude brojnih zemalja.

"Hrana je vitalni dio svakodnevnice svih ljudi. Ona spaja ljude, različite kulture i religije, ali predstavlja i veliki izazov. Svaka od zemalja učesnica preispituje i nudi rješenja za najveće izazove koji se tiču budućnosti hrane, a svaka od zemalja će ponuditi rješenja u skladu sa vlastitom kulturom i tradicijom", navode iz organizacije Expo Milano sajma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: