Govorio i o Radončiću
105

Bevanda o raspodjeli novca od MMF-a: Vidjeli ste koliko je manipulacija bilo, sretan sam sad

N. V.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Ministar finansija Vjekoslav Bevanda se oglasio nakon sjednice Vijeća ministara i usvajanja odluke o raspodjeli sredstava od MMF-a kazavši da je ta tema dugo "zagađivala" javni prostor u BiH, a govorio je i ostavci Fahrudina Radončića na mjesto državnog ministra.
Ukupno 330 miliona eura će biti raspoređeno entitetima i Brčko distirktu u procentima 61,5 za FBiH, 37,5 posto za RS i jedan posto Distriktu.

"Ova tematika zagađuje javni prostor BiH. Ukoliko ste realni vidjeli ste koliko je manipulacija bilo i zato sam sretan i zadovoljan da je ova odluka jednoglasno usvojena", rekao je Bevanda.

"Ovo je treći put da pokušavamo donijeti odluku, ova donesena odluka se nije razlikovala ni u čemu posebno od prethodnih koje nisu dobile saglasnost", dodao je Bevanda.

Prokomentarisao je i ostavku Fahrudina Radončića na mjesto ministra bezbjednosti u Vijeću ministara BiH:

"Rekao sam da mi je žao jer je bio jedan od rijetkih ljudi koji su se držali principa. Često je glasao i protiv mene, ali mislim da smo imali neki džentlmenski odnos tu. Mislim da će se osjetiti njegov odlazak, ne želim da to bude tako, ali gospodin Radončić je izuzetno kvalitetno i hrabro radio svoj posao."

Radončić je rekao da ima više razloga za podnošenje ostavke, a jedan od tih je i njegovo drugačije viđenje migrantske situacije u BiH.