Al Jazeera Balkans predstavila projekt "Sarajevo pod opsadom"

Al Jazeera Balkans predstavila projekt "Sarajevo pod opsadom"
62
Klix.ba
14.12.2015. u 08:23
6
komentara
62

dijeljenja
Al Jazeera Balkans predstavila projekt "Sarajevo pod opsadom"
Povodom obilježavanja 20. godišnjice potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma Al Jazeera Balkans predstavlja projekt "Sarajevo pod opsadom".
Interaktivna web-platforma Opsadasarajeva.com dostupna na bosanskom, srpskom i hrvatskom, kao i na engleskom, turskom i arapskom jeziku, donosi birane dokumentarne filmove, fotogalerije, interaktivne prikaze, mape, videomaterijale, nagrađene priče i ključne informacije o slijedu događaja najduže vojne opsade jednog glavnog grada u modernoj historiji.

Između ostalog nudi i virtualni obilazak Tunela života i Historijskog muzeja u Sarajevu sa panoramskim (360°) snimcima lokacija, kao i jednostavno dijeljenje sadržaja na socijalnim mrežama.

U okviru projekta Sarajevo pod opsadom predstavljene su infografike najbitnijih datuma opsade, lokacije najvećih masakra te mape s detaljnim informacijama o vojnim pozicijama sa kojih je Sarajevo granatirano i sa kojih su na građane pucali snajperisti, ali i priča o Olimpijskom i Muzeju djece Sarajeva.

Tu su i priče o kulturi i kulturnim događajima u gradu pod opsadom, kao i nikad objavljena priča o Sarajevu pisca Abdulaha Sidrana.

Uz veliku pomoć medijskih partnera i pojedinačnih donatora donosimo obiman arhivski foto i videomaterijal koji će, nadamo se, doprinijeti da se opsade Sarajeva sjećamo s pijetetom - navode iz Al Jazeera Balkans.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...