Društvena odgovornost
630

Akova Grupacija donira 35.000 kg piletine i mesnih prerađevina

Isporuka ramazanske donacije
Isporuka ramazanske donacije
Akova Grupa je otpočela tradicionalno isporuku ramazanske donacije. Već punih 20 godina ova kompanija donira raznim udruženjima širom BiH svježu i zaleđenu piletinu, te mesne prerađevine.

Ova društveno odgovorna kompanija svaku godinu za vrijeme Ramazana posebnu pažnju posvećuje socijalno-ugroženim kategorijama stanovništva. Tako i ove godine donira raznim udruženjima čija je osnova humanitarno djelovanje. Ovogodišnja donacija u vrijednosti od 200.000 KM je već krenula prema šezdeset dva udruženja, a preko njih do krajnjih korisnika.

Isporuka ramazanske donacije
Isporuka ramazanske donacije

"U saradnji sa velikim brojem organizacija i udruženja u BiH i ove godine u mjesecu Ramazanu dajemo svoj doprinos kako bi olakšali i bar malo uljepšali dane onima kojima je pomoć najpotrebnija. Donirali smo udruženjima sa područja cijele BiH koja su nam se obratila za pomoć. Količina i vrsta robe je podijeljena prema broju članova i tipu udruženja u smislu da li se radi o javnoj kuhinji, spremaju se obroci i slično. Trudili smo se da nikoga ne izostavimo. Isporuka donacije je već krenula ove sedmice i očekujemo da će biti završena u narednoj", izjavila je Emina Džafić Krpan, Marketing Direktor Akova Grupe.

Isporuka ramazanske donacije
Isporuka ramazanske donacije

Ramazan je mjesec milosti, ljubavi i međusobnog pomaganja. Podsjeća nas da budemo darežljivi i da ne zaboravimo one koji su u potrebi.

"Istinsku radost nam predstavlja njegovanje vrijednosti dobročinstva i pružanje podrške osjetljivim kategorijama društva. Iskrenu zahvalnost upućujemo i našim kupcima koji nas podržavaju kroz kupovinu naših proizvoda, te zajednički osiguravamo podjelu donacije onima kojima je to najpotrebnije. Takođe se zahvaljujem i našim uposlenicima koji su uložili dodatne napore kako bi uspjeli proizvesti dovoljne količine hrane za podjelu", dodaje Emina.

Isporuka ramazanske donacije
Isporuka ramazanske donacije

Kao najveći proizvođač proizvoda od pilećeg mesa na domaćem tržištu, Akova Grupa je kompanija koju čine tri komplementarne kompanije. Prodajno - distributivna kompanija Akova Impex Sarajevo, industrija mesnih prerađevina Ovako iz Sarajeva, te kompanija za proizvodnju svježeg i zaleđenog pilećeg mesa Brovis Visoko. Grupacija u svom portfoliju ima preko 200 različitih proizvoda a svi proizvodi, uključujući i piletinu, prodaju se pod prepoznatljivim brendom "Ovako". Za preko dvadeset godina rada Akova grupacija je iznjedrila veliki broj brendova koji su prepoznatljivi ne samo na tržištu BiH već i u regiji.