Saradnja
1

Ajnadžić: Općina Centar će podržati projekte KCUS-a

FENA
Delegacija Općine Centar predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem razgovarala je danas s generalnom direktoricom Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS) Sebijom Izetbegović i njenim saradnicima o mogućoj saradnji na realizaciji projekata od značaja kako za KCUS, tako i za općinu Centar.

Izetbegović kaže da su razgovarali o rušenju stare zgrade ORL, planu izgradnje sadržaja potrebnih KCUS-u kao što su parking lokacije i restoranski prostor za uposlene i pacijente.

"Izgradnja kružnog toka, na lokaciji nedaleko od Klinike za kožne i venerične bolesti, projekt je od javnog interesa za građane općine Centar ali i ostale građane", kazala je.

Izetbegović je naglasila da su, u vrijeme posjeta velike gužve te da posjetiocima treba osigurati parking prostore jer vozilima blokiraju ulaze ne samo u KCUS, već i saobraćajnice oko te medicinske ustanove.

Problem saobraćajnice izrazit je na ulazu u Kliniku urgentne medicine, što, kako je kazala, ometa pristup vozilima Hitne pomoći. Izetbegović je istakla da Kanton Sarajevo ima i problem nedostatka hospisa, te da bi trebalo posvetiti pažnju tom projektu.

"Hospis je neophodan za teško oboljele pacijente, kojima je potrebna adekvatna medicinska njega. Na takvom projektu bi KCUS mogao uspješno sarađivati s Općinom Centar", istakla je Izetbegović.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić kazao je da će Općina pomoći i podržati, i na taj način poboljšati, uslove liječenja i boravka pacijenata u KCUS-a.

"Općina Centar će, shodno finansijskim mogućnostima, podržati projekte KCUS jer svi mi ćemo jednog dana trebati medicinsku pomoć i njegu. Poboljšanje uslova liječenja pacijenata i stvaranja što boljeg ambijenta za boravak pacijenata nije projekt jedne ustanove ili općine već za sve nas", kazao je Ajnadžić.

Izetbegović je naglasila da realizacija svih projekata u KCUS-u, pa tako i ovih o kojima se danas govorilo, neće remetiti redovne procedure i medicinske protokole rada.