sport
1

Zlatna indijska atletičarka je zapravo muškarac optužen za silovanje

Totalsport
Pinki Pramanik
Pinki Pramanik
Indijska 26-godišnja srednjeprugašica Pinki Pramanik, osvajačica zlatne medalje u štafeti 4x400 m na Azijskim igrama 2006. godine, zapravo je muškarac koji je pod optužbom za silovanje.

Atletičarka koja je osvojila i srebro na Igrama Commonwealtha 2006. godine u Melbourneu, također u štafeti 4x400, zbog serije povreda i automobilske nesreće rijetko se takmičila nakon 2007. godine. Prvi put se našla pod optužbom da je muškarac u junu ove godine. Njena partnerica optužila je za silovanje i varanje, pa je atletičarka bila uhapšena. Nakon što su dva ranija testiranja utvrđivanja spola bila neuvjerljiva, te nisu mogla potvrditi da je sposobna ili sposoban za seksualno zlostavljanje, Pinki je bila puštena na slobodu mjesec dana kasnije.

Zadnja testiranja, koje je provelo vijeće ljekara u Kolkati, potvrdila su da je Pinki Pramarik ipak muškarac koji je "sposoban imati seksualne odnose kao svaki normalan muškarac". Stoga je policija i formalno optužila Pramarika za silovanje, između ostalih optužbi bivše partnerice.

Pramarik i dalje tvrdi da je žena i da se protiv nje vodi zavjera. Odvjetnik Manab Sanyal poručio je "da će komentirati slučaj tek kada vidi optužnicu".