Zamjena za Osima
226

Zlatan Nalić glavni kandidat za novog trenera FK Željezničar

K. H.
Zlatan Nalić (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Zlatan Nalić (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Bh. trener Zlatan Nalić glavni je kandidat za novog šefa stručnog štaba FK Željezničar nakon što je klub napustio dosadašnji trener Amar Osim.

Nalić je posljednji angažman imao na početku ove sezone kada je trenirao Tuzla City, no nakon teškog poraza od Zrinjskog na svom terenu rezultatom 4:0 odlučio je napustiti klupu ovog kluba.

Od marta do decembra 2015. godine Nalić je radio kao konsultant/trener u U-21 reprezentaciji Švedske koja je osvojila Evropsko prvenstvo, a godinu poslije vodio je švedski Perspa Birlik te je zatim 2018. godine preuzeo Slobodu. Također je radio i kao stručni komentator te je poznato lice s TV ekrana.

Ovaj 52-godišnji trener trenutno je glavni favorit za šefa stručnog štaba Željezničara, a ta odluka mogla bi biti poznata već večeras kada će Upravni odbor birati novog šefa stručnog štaba.

Željezničar je trenutno na razočaravajućoj šestoj poziciji na tabeli Premijer lige BiH sa 39 osvojenih bodova i Plave do kraja sezone očekuje žestoka borba za mjesta koja vode u Evropu naredne godine, što će također biti od krucijalnog značaja s obzirom da u narednoj sezoni Željezničar slavi 100 godina postojanja.