Gradska arena Zenica
0

Zildžić protiv Moraisa boksuje za titulu svjetskog prvaka

FENA
Salko Zildžić
Salko Zildžić
Klub borilačkih vještina “Flek Tom-Cat” iz Tuzle organizator je manifestacije “Noć šampiona”, a koja će biti održana u subotu, 20. marta, navečer u Gradskoj areni Zenica.

Glavna borba večeri je meč za titulu svjetskog prvaka u low kicku (85,1 kg) WAKO PRO asocijacije između bh. prvaka Salke Zildžića i Portugalca Alberta Moraisa.

Danas na pres-konferenciji treneri Enver Hebibović i Miguel Tavares izjavili su da su njihovi borci maksimalno spremni za meč koji bi zvanično trebao da traje pet rundi po tri minute.

"Morais je opasniji protivnik od Michaela Hromeka koji je prvobitno trebao biti izazivač. Portugalac je iskusan, ima 28 profesionalnih borbi u kojim je slavio 22 pobjede. Nikada se bolje nisam spremio i vjerujem da ću obradovati sve koji dođu da pogledaju ovaj meč", rekao je Zildžić, kojem je ovo 34. profesionalni meč.

Organizatori su pripremili i bogat uvodni program u okviru kojeg će biti održano osam mečeva u kojima će nastupiti borci iz BiH, Turske, Hrvatske i Makedonije.

"Želja mi je da Zenici za njen rođendan poklonim titulu svjetskog prvaka", rekao je Zildžić, podsjećajući da se "Noć šampiona" održava upravo na Dan Zenice.