Zenica, 20. mart
0

Salko Zildžić protiv Michala Hromeka za titulu prvaka svijeta

FENA
Salko Zildžić
Salko Zildžić
Gradska arena u Zenici će 20. marta biti mjesto održavanja manifestacije “Noć šampiona”, koja će okupiti veliki broj kick boxera iz BiH, Hrvatske i Turske.

Jedan od najboljih bh. kick-boxera Salko Zildžić nakon kraće pauze 20. marta ponovo ulazi u ring i bori se za titulu prvaka svijeta u low kicku (85,1 kg) WAKO PRO asocijacije.

Protivnik Zildžiću bit će Slovak Michal Hromek, osvajač srebrne medalje s posljednjeg amaterskog Svjetskog prvenstva.

“Ovo je moj povratak nakon izgubljenog meča u Podgorici i uvjeren sam da neću razočarati domaću publiku. Obećavam da ću srce ostaviti na ringu i da ću sve učiniti da titulu prvaka svijeta vratim u BiH”, izjavio je danas na pres-konferenciji Salko Zildžić.

Organizator “Noći šampiona” je Klub borilačkih sportova “Flek Tom Cat” iz Tuzle, a pokrovitelji su Općina Zenica, vlade zeničko-dobojskog, sarajevskog i tuzlanskog kantona.

Kako je izjavio Senad Mujkanović, menadžer bh. prvaka, u uvodnim borbama sastat će se: Asim Selimović (Tuzla) - Sadam Stupar (Zenica), Damir Arnaut (Tuzla) - Semir Musić (Ilidža), dok će Semir Delić iz Tuzle boriti se protiv još nepoznatog takmičara iz Turske.

Parovi pretborbi su: Junuz Altintas (Turska) - Bahrudin Mahmić (Zenica), Luka Šimić (Hrvatska) – Džemal Mahmić (Zenica), Nikola Božić (Hrvatska) – Mesud Selimović (Tuzla), Dario Kordić (Sarajevo) – Igor Emkić (Tuzla) i Igor Jurković (Hrvatska) – Adis Dadović (Zenica).