Karate
0

Ženska reprezentacija BiH počela završne pripreme za EP

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Ženska seniorska karate reprezentacija Bosne i Hercegovine u Tuzli je danas počela završne pripreme za nastup na 45. evropskom prvenstvu, koje će se od 5. do 9. maja održati u Atini.

Na poziv selektora Fikreta Selmana na pripremama, koje je organizirao Klub borilačkih sportova Tuzla, nalaze se Una Halilagić, Dijana Okanović, Mirsada Suljkanović, Amila Fazlić i Tanja Umičević, kao i reprezentativke sa šireg spiska - Larisa Berber i Maja Kolanović.

Selektor Selman neće moći da računa na standardne reprezetativke Merimu Softić i Unu Selman. Zbog izostanaka ovih naših iskusnih takmičarki selekcija BiH bit će znatno oslabljena u konkurenciji ekipnih borbi, u kojim se nalazila u krugu favrorita.

Jedna od naših najboljih takmičarki Merima Softić na posljednjem kontrolnom nastupu uoči EP - "Grand prixu Slovačke" slomila je ključnu kost, što zahtijeva duži oporavak.

Reprezentacija BiH na EP-u ukupno će brojati 15 članova, 10 u muškoj i pet u ženskoj konkurenciji.

Po izboru selektora Suada Ćupine boje naše zemlje u Grčkoj u muškoj konkurenciji u pojedinačnim borbama će braniti Edin Muslić (kategorija do 60 kg), Tarik Lušija (do 67 kg), Mate Odak (do 75 kg), Alem Kupusović (do 84 kg) i Admir Zukan (+ 84 kg). U ekipnim borbama Kupusoviću i Zukanu još će se pridružiti Nermin Potur, Oliver Mandarić, Toni Biokšić i Aldin Adilović i Mensur Cakić.

Za žensku ekipu u pojedinačnim borbama će nastupiti Una Halilagić (do 50 kg), Dijana Okanović (do 55 kg), Mirsada Suljakanović (do 60 kg), Tanja Umićević (do 68 kg), dok će se uz ove takmičarke u ekipnoj konkurenciji još boriti Amila Fazlić.