sport
892

Zeničani dobili četiri nova sportska terena na Kamberovića polju

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Na Kamberovića polju u Zenici večeras su svečano otvoreni obnovljeni sportski tereni koji će Zeničanima ponuditi novi vid zabave na otvorenom.

Dva osvjetljena odbojkaška terena i dva košarkaška obnovljena su u proteklih petnaest dana na Kamberovića polju uprkos kišama i visokim temperaturama.

Ideja o obnovi sportskih terena na Kamberovića polju proistakla je iz Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata u Zenici. I prije samog otvorenja, tereni su bili zauzeti od jutarnjih do večernjih sati.

"Kada smo imali ideju da radimo sa vanjskim terenima, znali smo da će izgledati lijepo, ali nisam vjerovao da će izazvati ovoliko interesovanje", istakao je direktor JP Feđa Jovanović.

Novi sportski tereni Zeničanima će pružiti novi vid zabave, osvježenja i rekreacije do kasnih noćnih sati.

Zamjenik direktora JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata u Zenici Mugdim Elezović je kazao kako je ovo samo početak obnove sportskog Kamberovića polja.

"Ovi tereni su bili potrebni Zenici i Zeničanima i sa njima smo zaokružili sportsku ponudu u gradu uz teniske i nogometne terene. Na ovome nećemo stati i u narednom periodu ćemo realizirati još neke projekte", izjavio je Elezović.

Cilj Javnog preduzeća je da u narednom periodu napravi i sportske terene za badminton, obnove šahovska polja te i preostala dva betonska terena da iskoriste na najbolji način.