sport
13

Završeno prvenstvo u brdskom biciklizmu, pobjednici Mario Kojić i Lejla Tanović

SRNA
Mario Kojić iz Banje Luke i Lejla Tanović iz Sarajeva pobjednici su ovogodišnjeg prvenstva BiH u brdskom biciklizmu, koje je održano na stazi Lijepa Ravan kod Vlasenice.

Kojić, član Biciklističkog kluba "Kastel" iz Banje Luke, pobijedio je u muškoj konkurenciji u najjačoj "elite" kategoriji.

Drugo mjesto pripalo je Darku Vidoviću iz Mostara, a treće Srđanu Vasiću, članu Biciklističkog kluba "Austronet" iz Prijedora.

Tanovićeva, članica Kluba brdskog biciklizma "Puls" iz Sarajeva, trijumfovala je u najjačoj "elite" kategoriji u ženskoj konkurenciji.

Drugoplasirana je Marina Mandušić iz Livna, a treće mjesto pripalo je Almi Alijagić iz Biciklističkog kluba "Pauer" iz Sarajeva.

Pobjednik u kategoriji "hobi 1" je David Čeliković, član vlaseničkog kluba "KPL", u kategoriji "hobi 2" Muhamed Osmanagić iz Kluba ekstremnih sportova (KES) "Urban" iz Bosanske Krupe, a u kategoriji "hobi 3" Antun Odak iz Širokog Brijega.

Najbolji kadet je Aziz Bužimkić iz Kluba ekstremnih sportova "Urban", a u kategoriji mlađi kadeti prvi je Ivan Deronja iz BK "Livno".

Na prvenstvu je učestvovalo oko 100 takmačara iz BiH.