|

Zatvoreno 51. svjetsko vojno prvenstvo u skijanju

Zatvoreno 51. svjetsko vojno prvenstvo u skijanju
0
F
FENA
25.2.2011. u 19:12
0
komentara
0

dijeljenja
Zatvoreno  51. svjetsko vojno prvenstvo u skijanju Foto: Arhiv
Ceremonijom svečanog zatvaranja u kasarni u Rajlovcu večeras je završeno 51. svjetsko vojno prvenstvo u skijanju.
Pod motom "Prijateljstvo kroz sport", prvenstvo su uspješno organizirali Oružane snage Bosne i Hercegovine i Ministarstvo odbrane BiH, a pod okriljem Internacionalnog Vojnog vijeća za sport - CISM, svjetske organizacije koja broji 133 članice iz oružanih snaga iz cijelog svijeta.

Jedno od navećih sportskih takmičenja održano u Sarajevu nakon 14. zimskih olimpijskih igara na planinama na Bjelašnici, Igmanu i Jahorini, okupilo je 325 učesnika iz 23 zemlje, koji su se u protekla tri dana za odličja borili u četiri nordijske i alpske discipline, biatlonu, skijaškim trčanju, veleslalomu i patrolnom trčanju - tipično vojnoj disciplini.

Najuspješniji učesnik prvenstva bila je Francuska sa dvije zlatne, jednom srebrenom i tri bronzane medalje, slijede Norveška sa po jednim zlatom i srebrom i dvije bronze, te Italija sa po jednim zlatom, srebrom i bronzom itd.

Od ukupno 12 predstavnika Bosne i Hercegovine najbolje plasmane zabilježili su Amira Halilović, koja je bila sedma u veleslalomu, te Igor Laikert na 9., Leon Svetlin na 10., Kerim Sabljica na 12. i Jahja Lokmić na 13. mjestu u veleslalomu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.