|

Na Bjelašnici, Igmanu i Jahorini 325 skijaša iz 23 zemlje

Na Bjelašnici, Igmanu i Jahorini 325 skijaša iz 23 zemlje
0
F
FENA
20.2.2011. u 19:11
0
komentara
0

dijeljenja
Na Bjelašnici, Igmanu i Jahorini 325 skijaša iz 23 zemlje Bjelašnica
Pedesetprvo svjetsko vojno prvenstvo u skijanju, koje će u organizaciji Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Ministarstva odbrana BiH biti održano od 22. do 25. februara na olimpijskim planinama Bjelašnici, Igmanu i Jahorini, svačano će biti otvoreno u utorak u Domu Oružanih snaga u Sarajevu.
Pod motom "Prijateljstvo kroz sport", prvenstvo se održava pod okriljem Internacionalnog Vojnog vijeća za sport - CISM, svjetske organizacije koja broji 133 članice iz oružanih snaga iz cijelog svijeta.

Po riječima glasnogovornice 51. SP-a Antonije Perak, obilnije sniježne padavine posljednjih dana na olimpijskim planinama pogodovale su optimalnoj pripremi borilišta, tako da će takmičari imati dobre uvjete za treninge i samo takmičenje.

Konačan broj učesnika sveden je na 325 sportista i sportašica iz 23 zemlje. BiH će predstavljati 12 takmičara, među kojim će biti i jedna takmičarka.

Većina reprezentacija u Sarajevo će doputovati u ponedjeljak.

Takmičenja će biti održana u četiri alpske i nordijske discipline u obje konkurencije. Na Jahorini (Dvorišta) bit će održana takmičenja u disciplinama biatlon za muškarce i žene i vojničkoj disciplini -patrolno trčanje. Na Velikom polju na Igmanu bit će održana takmičenja u nordijskom skijanju na 10 i 15 km, a na Bjelašnici utrke u veleslalomu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.