|

"Skijaške reprezentativce BiH očekuju brojna takmičenja"

"Skijaške reprezentativce BiH očekuju brojna takmičenja"
0
F
FENA
11.2.2011. u 15:50
0
komentara
0

dijeljenja
"Skijaške reprezentativce BiH očekuju brojna takmičenja"
"Bosanskohercegovačke skijaše očekuju brojna domaća i međunarodna takmičenja, a Skijaški savez BiH je rasporedio sredstva kojima raspolaže na reprezentativne nastupe i skijaške manifestacije u BiH", izjavio je danas na konferenciji Skijaškog saveza BiH generalni sekretar Saveza Zlatko Hrnjić.
Sarajevske planine su spremne ugostiti takmičare koji će učetvovati na 51. svjetskom vojnom prvenstvu, "Zlatnoj lisici", i mnogim drugim takmičenjima, a bh. reprezentativci su spremni za učešće na međunarodnim prvenstvima.

Hrnjić je dodao da je Međunarodna skijaška asocijacija (FIS) donirala značajna sredstva Skijaškom savezu BiH koja su namijenjena treniranju i pripremama mladih bh. sportista za predstojeću sezonu.

Reprezentativka BiH u alpskom skijanju Žana Novaković koju očekuje Svjetsko alpsko prvenstvo u njemačkom Garmisch-Partenkierchenu se u narednoj sezoni nada dobrim rezultatima i napretku na međunarodnoj FIS ljestvici.

"Dobro sam se pripremala u Švicarskoj i Austriji, a već sam odradila veliki broj nastupa koji su mi obezbijedili napredak na FIS ljestvici. Nadam se da će mi se rad i dobre vožnje na kraju isplatiti", kazala je ona.

Generalpukovnik Marko Radić je prisustvovao konferenciji uime Oružanih snaga BiH (OSBiH), koje s Ministarstvom odbrane BiH od 21. do 26. februara na sarajevskim olimpijskim planinama organiziraju 51. svjetsko vojno prvenstvo u skijanju.

"Svjetsko vojno prvenstvo je najveći sportski događaj u BiH od Olimpijade 1984. godine. Očekuje se dolazak oko 400 takmičara među kojima će biti mnogi poznati skijaši koji su ujedno u sastavima oružanih snaga svojih država", kazao je Radić.

Skijaši će se takmičiti u nordijskom skijanju na 10 i 15 km (Igman), biatlonu za muškarce i žene i patrolnom/štafetnom trčanju (Jahorina - Dvorišta) te veleslalomu na Bjelašnici.

Organizatori konferencije su dodali da nedostatak snijega na planinama neće predstavljati problem za održavanje takmičenja jer se umjetni snijeg pokazao dobrom zamjenom.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.