{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Skijaške reprezentativce BiH očekuju brojna takmičenja"

F
11.2.2011. u 15:50
0
0
"Skijaške reprezentativce BiH očekuju brojna takmičenja"
0
"Skijaške reprezentativce BiH očekuju brojna takmičenja"
"Bosanskohercegovačke skijaše očekuju brojna domaća i međunarodna takmičenja, a Skijaški savez BiH je rasporedio sredstva kojima raspolaže na reprezentativne nastupe i skijaške manifestacije u BiH", izjavio je danas na konferenciji Skijaškog saveza BiH generalni sekretar Saveza Zlatko Hrnjić.
Sarajevske planine su spremne ugostiti takmičare koji će učetvovati na 51. svjetskom vojnom prvenstvu, "Zlatnoj lisici", i mnogim drugim takmičenjima, a bh. reprezentativci su spremni za učešće na međunarodnim prvenstvima.

Hrnjić je dodao da je Međunarodna skijaška asocijacija (FIS) donirala značajna sredstva Skijaškom savezu BiH koja su namijenjena treniranju i pripremama mladih bh. sportista za predstojeću sezonu.

Reprezentativka BiH u alpskom skijanju Žana Novaković koju očekuje Svjetsko alpsko prvenstvo u njemačkom Garmisch-Partenkierchenu se u narednoj sezoni nada dobrim rezultatima i napretku na međunarodnoj FIS ljestvici.

"Dobro sam se pripremala u Švicarskoj i Austriji, a već sam odradila veliki broj nastupa koji su mi obezbijedili napredak na FIS ljestvici. Nadam se da će mi se rad i dobre vožnje na kraju isplatiti", kazala je ona.

Generalpukovnik Marko Radić je prisustvovao konferenciji uime Oružanih snaga BiH (OSBiH), koje s Ministarstvom odbrane BiH od 21. do 26. februara na sarajevskim olimpijskim planinama organiziraju 51. svjetsko vojno prvenstvo u skijanju.

"Svjetsko vojno prvenstvo je najveći sportski događaj u BiH od Olimpijade 1984. godine. Očekuje se dolazak oko 400 takmičara među kojima će biti mnogi poznati skijaši koji su ujedno u sastavima oružanih snaga svojih država", kazao je Radić.

Skijaši će se takmičiti u nordijskom skijanju na 10 i 15 km (Igman), biatlonu za muškarce i žene i patrolnom/štafetnom trčanju (Jahorina - Dvorišta) te veleslalomu na Bjelašnici.

Organizatori konferencije su dodali da nedostatak snijega na planinama neće predstavljati problem za održavanje takmičenja jer se umjetni snijeg pokazao dobrom zamjenom.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: