Pala još dva rekorda
38

Zatvoren 6. Internacionalni plivački miting "Mladi za mlade": Nikola Bjelajac i Katja Fain najbolji takmičari

Klix.ba
Na Olimpijskom bazenu "Otoka" u Sarajevu podjelom nagrada završen je 6. Internacionalni plivački miting "Mladi za mlade", na kojem je ove godine učešće uzelo 289 takmičara iz 27 plivačkih klubova iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Mađarske.

Nakon što su prvog dana takmičenja oborena dva državna rekorda, drugog dana mitinga u kvalifikacijskom dijelu programa plivačica Lamija Čaušević iz PK Sport time oborila je državni rekord u disciplini 50 m prsno, a u poslijepodnevnom programu Hena Mešić iz PK Sport time oborila je državni rekord u disciplini 50 m leđno.

Državne rekorderke nagrađene su poklon paketima proizvoda Muscle Freak.

Nakon održanog finalnog takmičenja dodijeljene su nagrade za najbolje takmičare u različitim kategorijama.

U Grand prix utrci u disciplini 50 m slobodno najbolji su bili Lamija Medošević iz GKVS Sarajevo i Nikola Bjelajac iz banjalučkog Olimpa. Takmičari su nagrađeni zlatnim medaljama i poklon paketima firme Muscle Freak.

Ove godine po prvi put nagrađeni su najvredniji rezultati BH plivača i plivačica koji su dobili kompletan tretman fizikalne terapije u Centru za promociju i unapređenje zdravlja općine Stari Grad. Najvredniji rezultat su imali Lamija Medošević iz GKVSSA i Anđelo Šimić iz OK Bosna.

Najbolji takmičari 6. po redu plivačkog mitinga "Mladi za mlade" i dobitnici novčanih nagrada bili su u muškoj kategoriji: Nikola Bjelajac (PK OLBL), Amar Šapčanin (PK Sport time) i Tomas Hafman (Beuk), dok su u ženskoj kategoriji najbolje bile Katja Fain (PK BM), Lamija Medošević (GKVS SA) i Jovana Bogdanović (SPA).

Najbolji takmičari nagrađeni su novčanom nagradom od po 600, 300 i 200 eura za mušku i žensku kategoriju od strane kompanije MHS.

Također, oba dana takmičenja najbolji takmičari u svim kategorijama nagrađeni su poklonima plivačke opreme Head.

Medijski pokrovitelj projekta su bili portal Klix.ba, RSG, Antena Sarajevo, Radio MIX, i Plakat doo.