Bazen "Otoka"
84

Otvoren 6. Internacionalni plivački miting "Mladi za mlade“, oborena dva državna rekorda

Klix.ba
Na Olimpijskom bazenu "Otoka“ u Sarajevu svečano je otvoren 6. Internacionalni plivački miting "Mladi za mlade“. Svečanom otvaranju predhodio je svečani defile 316 učesnika iz 27 plivačkih klubova iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Mađarske.

Svečanom otvorenju mitinga prisustvovali su predstavnici kompanije Head za Jugoistočnu Evropu, koji su tehnički sponzori ovogodišnjeg plivačkog mitinga te direktor Olimpijskog bazena Enes Peštek i predstavnici amabasda Mađarske i Slovenije.

Nakon predstavljanja plivačkih klubova i intoniranja himne, posjetiocima se obratio predstavnik Heada Nikola Ribić, koji je pozdravio prisutne i sve učesnike te izrazio zadovoljstvo što su ovogodišnji sponzori velikog sportskog događaja koji okuplja veliki broj plivača.

Šesti po redu plivački miting "Mladi za mlade“ svečano je otvorio v.d. direktor Olimpijskog bazena u Sarajevu Enes Peštek koji je pozdravio prisutne i poželio dobrodošlicu prisutnima.

Internacionalni plivački miting "Mladi za mlade“ održava se u organizaciji Plivačkog kluba Sport time i udruženja „Mladi za mlade“, a u suorganizaciji Olimpijskog bazena Sarajevo.

Ovogodišnji miting je kvalifikacioni je za Olimpijske igre mladih u Buenos Airesu 2018. godine te se realizuje po olimpijskom programu i okuplja veliki broj takmičara seniora. U okviru današnjeg takmičenja u kvalifikacionom i finalnom dijelu programa osvojen je veliki broj medalja te nagrađeno 60 najboljih takmičara sa poklonima plivačke opreme Head.

Na današnjem mitingu oborena su dva državna rekorda i to u disciplini 200 m mješovito, koji je oborila Iman Avdić iz PK Sport time iz Sarajeva i Vasilije Andrić u disciplini 200 m slobodno iz Crne Gore. Oni su nagrađeni poklon paketima proizvoda Muscle Freak.

Prvog dana mitinga takmičili su se i plivači sa invaliditetom iz PK Spid, koji su sa ostalim takmičarima ravnopravno plivali. Oni su podržani velikim apluzom i ovacijama od strane publike i takmičara, a nagradio ih je tehnički sponzor Head.

U nedjelju, drugog dana mitinga, održat će se finalne utrke te Grand prix utrka u disciplini 50 m kraul u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ove godine prvi put nagradit će se najvredniji rezultati BH plivača i plivačice koji će dobiti kompletan tretman fizikalne terapije u Centru za promociju i unapređenje zdravlja Općine Stari Grad.

Za najbolja isplivana vremena Grand prix utrke dodjelit će se vrijedni poklon paketi sponzora, a u završnom dijelu takmičenja dodjelit će se novčane nagrade za najbolja isplivana vremena koje je obezbjedila kompanija MHS.

Medijski pokrovitelji projekta su portal Klix.ba, RSG, Antena Sarajevo, Radio MIX i Plakat doo.