Prijedor
0

Za vikend 16. petrovdanski padobranski kup

SRNA
Sjednica Organizacionog odbora (Foto: SRNA)
Sjednica Organizacionog odbora (Foto: SRNA)
Šesnaesti petrovdanski padobranski kup "Prijedor 2011" bit će održan od 1. do 3. jula na prijedorskom aerodromu "Urije".

Direktor Kupa Manojlo Milovanović potvrdio je da je sve spremno za početak ove tradicionalne vazduhoplovne manifestacije koja je i u zvaničnom kalendaru evropskih takmičenja Svjetske vazduhoplovne asocijacije.

"Zanimljivo je da će na ovogodišnjem kupu biti izveden i 7000. takmičarski skok od početka održavanja ove manifestacije", rekao je Milovanović nakon današnje sjednice Organizacionog odbora ovog takmičenja.

On je istakao da je najavljen dolazak 15 ekipa odnosno oko 70 takmičara iz Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Srbije, Austrije , Crne Gore i BiH.

Skokovi će biti izvođeni prema Pravilniku FAI u klasičnoj disciplini skok na cilj. Sa visine od 1.100 metara izvodi se osam skokova uz polufinalne i finalne skokove, a svaka ekipa broji po pet takmičara.

Svečano otvaranje zakazano je za subotu, 2. jula, u 12.00 sati, a proglašenje pobjednika u nedjelju 3. jula u 16.00 sati.

Organizatori ovogodišnjeg kupa su Vazduhoplovni savez BiH, Vazduhoplovni savez Republike Srpske i Aero klub "Prijedor", a pokrovitelji Ministartvo odbrane BiH, Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport RS i opština Prijedor.
Tokom 15 proteklih kupova na sportskom aerodromu "Urije" izvedena su 6.923 skoka, a takmičilo se 588 padobranca i 158 ekipa iz Danske, Sjeverne Irske, Rusije, SAD, Mađarske i svih bivših jugoslovenskih republika.