Državno paragliding prvenstvo
0

FOTO / "Sarajevo Open Air": Dobra zabava na Bjelašnici

Sarajevo-x.com
("Sarajevo Open Air" u 2010. godini)
Treći po redu "Sarajevo Open Air" koji se održava od 19. do 21. avgusta i ove godine će sigurno privući veliki broj, kako učesnika, tako i posjetilaca u Babin do na Bjelašnici.

Zapravo, radi se o trećem državnom paragliding prvenstvu u preciznom slijetanju. Mirvad Zenuni, predsjednik sportskog kluba "Extreme" je za Sarajevo-x.com rekao kao dobra zabava i dobro druženje neće izostati, zato poziva sve građane da dođu na olimpijsku ljepoticu Bjelašnicu i da se dobro zabave.

Što se tiče samih takmičara oni već u petak održavaju treninge i pripreme, a istog dana uvečer će se i zvanično prijaviti za takmičenje. Organizatori očekuju da će učešće uzeti od 100 do 120 takmičara.

U subotu je prvi takmičarski dan, s tim da će uvečer biti ceremonija otvaranja, dok se u nedjelju nastavlja takmičenje, proglašavaju se pobjednici i održava ceremonija zatvaranja.

"Već su nam došli takmičari iz Mađarske i Rumunije, doći će i iz Hrvatske i Srbije. U sklopu cijelog takmičenja mi ćemo po ukupnom plasmanu proglasiti i naše državne pobjednike.

Za sve takmičare koji ostvare neki rezultat su obezbijeđene neke nagrade ili plakete. Bit će tri kategorije u kojima će se proglašavati pobjednici na prvom, drugom i trećem mjestu. Prvo mjesto će dobiti 500 KM, drugo 300 KM, a treće 200 KM", rekao je Zenuni.

Svi građani koji dođu na Bjelašnicu mogu se provozati i ski-liftom, a za dobru zabavu će se pobrinuti i DJ-jevi.