Golf
0

Woods vjeruje da će ponovo biti svjetski broj jedan

FENA
Tiger Woods (Foto: Reuters)
Tiger Woods (Foto: Reuters)
Američka golf zvijezda Tiger Woods vjeruje da će ponovo biti prvi na svjetskim golf rang - listama, nakon što započne turnir "WGC-HSBC Champions" u "Sheshan International Golf Clubu" u Kini.

Woods je bio na vrhu rekordnu 281 uzastopnu sedmicu od jula 1997. godine, ali njegova dominacija je prekinuta prošlog vikenda kada ga je prestigao Englez Lee Westwood, prenose mediji.

Iako priznaje jaku konkurenciju koja ga očekuje, Amerikanac nije previše zabrinut za svoju trenutnu poziciju jer zna da će se ubrzo vratiti na prvu poziviju rang-listi ako se vrati u formu.

"Bit će jako teško, ali i zabavno izaći na terene i pobjediti na takmičenju. Ovo je najveće golf takmičenje u Aziji, a dodatni podsticaj je titula svjetskog golf šampiona koja dolazi uz osvajanje turnira, tako da će sigurno biti veoma uzbudljivo'', kazao je Woods.

"Ja dolazim na svako takmičenje kako bih ga osvojio. To se nikada neće promijeniti u zavisnosti od mog ranga'', dodao je on.

Na takmičenju "WGC-HSBC Champions", prvi put od 1997. godine, četiri igrača imaju šansu da osvoje titulu svjetskog prvaka. Pored Woodsa i Westwooda, u igri su aktualni prvak kineskog takmičenja Phil Mickelson i pobjednik PGA šampionata Martin Kaymer.