|

Vukovi, Medvjedi i Divlje mačke pokazali hokejaške vještine

Vukovi, Medvjedi i Divlje mačke pokazali hokejaške vještine
19
Piše: D. Brkić
10.1.2013. u 17:32
7
komentara
19

dijeljenja
1/8 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
2/8 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
3/8 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
4/8 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
5/8 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
6/8 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
7/8 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
8/8 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Klizalište Pannonica, koje je postavljeno na Trgu slobode u Tuzli, danas je bilo domaćin sarajevskim ekipama Vukovi, Medvjedi i Divlje mačke, čiji su takmičari i takmičarke prezentirali hokejaške vještine tuzlanskim osnovcima.
Rezultat je to saradnje Pannonice i Hokejaškog kluba Stari Grad iz Sarajeva, a finale današnje manifestacije održat će se u 16 sati, kada će pomenute ekipe u borbi za bodove izaći na led.

"Mi smo prije tri godine imali pokušaj aktiviranja hokeja u Tuzli. Nažalost, taj klub više ne postoji, ali smo uspostavili kontakt sa Elvirom Ferizovićem i uspjeli smo organizovati današnje aktivnosti", kaže Muhamed Smajlefendić iz tuzlanske Pannonice.

Led na klizalištu Pannonica odgovara dimenzijama terena u dječijoj ligi, a želja je da se potakne interes za popularizaciju hokeja. Zanimljivo je da će u večerašnjim utakmicama nastupiti i ženska hokejaška ekipa Divlje mačke, a iz Pannonice najavljuju izvrsnu zabavu i pozivaju zainteresovane građane da prisustvuju hokejaškim utakmicama.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...