{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada SAD tužila Armstronga

F
23.2.2013. u 15:57
0
0
Vlada SAD tužila Armstronga
0
Vlada SAD tužila Armstronga
Lance Armstrong
Vlada Sjedinjenih Američkih Država podnijela je tužbu protiv bivšeg bicikliste Lancea Armstronga, zbog toga što je prevario državne sponzore koristeći doping tokom cijele karijere, prenose agencije. Armstronga i njegov tim su godinama podržavale državne firme, od kojih je dobio milione dolara na putu do sedam trijumfa na utrci "Tour de France". Amerikancu su prošle godine oduzete titule sa "Toura" i kažnjen je doživotnom suspenzijom iz biciklizma zbog dopinga, što je priznao tek u intervjuu Oprah Winfrey u januaru.
Tada je već bilo jasno da će se Armstrong suočiti sa brojnim tužbama i da će morati da vrati novac koji je dobio tokom karijere od sponzora.

"Ova tužba bi trebalo da pomogne US Postalu da vrati desetine miliona dolara koje je dao timu na osnovu godina lažnih obećanja", rekao je Ronald Mahen, državni tužilac.

Prema informacijama iz Vlade SAD, Armstrong je od državnih sponzora dobio više od 30 miliona dolara. Armstrong, s druge strane, planira da ospori te optužbe, pošto US Postal nije imao nikakvu štetu od toga što je bio sponzor sada osramoćenom biciklisti.

"Istraživanja US Postala pokazuju da je ta kompanija imala veliku korist od tog sponzorstva, od preko 100 miliona dolara", rekao je Armstrongov advokat Robert Laskin.

Tužba Vlade SAD nije prva koja je podnijeta protiv Armstronga, pošto je to učinila već osiguravajuća kompanija iz Dalasa SCA promotions. Ta kompanija je od Amerikanca tražila 12 miliona dolara, dok su dvojica muškaraca iz Kalifornije podnijela privatnu tužbu, zbog Armstrongove autobiografije koja je puna laži.

Vlada SAD je sudu podnijela tužbu na osnovu zakona iz 1863. godine, po kojoj individualci mogu to da učine ukoliko imaju dokaze za prevaru u koju je uključen državni novac, a takav je slučaj sa Armstrongom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: