{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Više od 600 trkača istrčalo noćni polumaraton u Tuzli, prvi do cilja stigao Srđan Samardžić

16.7.2017. u 07:58
681
18
Više od 600 trkača istrčalo noćni polumaraton u Tuzli, prvi do cilja stigao Srđan Samardžić
681
Više od 600 trkača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Češke, Kipra i Austrije učestvovalo je u prvom tuzlanskom noćnom polumaratonu koji je u organizaciji Atletsko-rekreativnog kluba "Rekreativci" sinoć održan u Tuzli.
U muškoj konkurenciji rutu dugu 21,1 kilometar pretrčao je Srđan Samardžić iz Bosne i Hercegovine za 1:15:02 sati, dok je među ženama najbrža bila Sonja Stolić iz Srbije koja je do cilja stigla za 1:21:24 sati.

U muškoj konkurenciji drugo mjesto pripalo je Slaviši Buniću iz BiH (1:17:22), dok je trećeplasirani Alija Imamović, također iz naše zemlje (1:17:23).

U ženskoj konkurenciji druga je kroz cilj prošla Lucia Kimani, bh. atletičarka porijeklom iz Kenije (1:21:45), dok je treća pozicija pripala Jeleni Kosić iz BiH (1:30:00).

"Start je bio u kompleksu Panonskih jezera u Tuzli, a učesnici su potom trčali do skvera te kroz ulicu VI Bosanske brigade - Stadion Tušanj – Siporeks - Elektrotehnička škola - SKPC Mejdan - ulica Bosne srebrene - zgrada SodaSo - Franjevačka ulica - Pozorišna ulica -Turalibegova ulica - ulica Maršala Tita - Aleja Alije Izetbegovića - Mala pijaca - ulica Druge tuzlanske brigade - ulica Kulina Bana - nekadašnja zgrada Muzičke škole u Tuzli - Džindijska ulica - kompleks Panonskih jezera (cilj, op.a.)", opisao je rutu za Klix.ba Suad Suljić, predsjednik Atletsko-rekreativnog kluba "Rekreativci".

Inače, sinoćnjom trkom koja je održana pod geslom "Pokaži da možeš" BiH se nakon Srbije upisala kao druga zemlja regije u kojoj je održan noćni polumaraton.

U okviru ovog sportskog događaja koji je plijenio pažnju brojnih građana Tuzle, pored polumaratonske upriličena je i FunRun trka u dužini od pet kilometara.

Trka je organizovana u cilju motiviranja građana za rekreativno bavljenje sportom, ali i preuzimanju brige o vlastitom zdravlju, a učestvovalo je blizu 200 osoba.

Pobjednik FunRun trke je Aleksandar Dolić, drugo mjesto pripalo je Davoru Vidoviću, dok je trećeplasirani Mladen Samardžić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Za koju reprezentaciju navijate na Svjetskom prvenstvu u Rusiji?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: