Boks
0

Verbalni duel Hayea i Klička

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Britanski boksač u teškoj kategoriji David Haye izjavio je da će "pomesti" najboljeg teškaša današnjice Ukrajinca Vladimira Klička u subotnjem meču za ujedinjavanje titule prvaka u teškoj kategoriji, koji će se održati na nogometnom stadionu u Hamburgu.

"U subotu će te vidjeti nešto posebno, takva egzekucija nije viđena već godinama. Kličko je kao robot i bit će zanimljivo gledati kako robot funkcionira kada dođe do kvara. Nemam se namjeru rukovati sa Kličkom uoči meča, ali pružit ću mu ruku kada ga budem posjetio u bolnici nakon dvoboja u subotu", izjavio je Haye, koji je vlasnik titule po WBA verziji.

David Haye je bio apsolutni svjetski prvak u lakoteškoj kategoriji, a 2009. godine je osvojio naslov u teškoj kategoriji po WBA verziji pobijedivši ruskog diva, 219 cm visokog Nikolaja Valujeva. Haye je dosad odradio samo četiri meča u teškoj kategoriji, dok Vladimir Kličko, svjetski prvak po WBO, IBF i IBO verziji, ima iza sebe 58 mečeva i 49 pobjeda nokautom.

Vladimir Kličko nije želio ostati dužan Hayeu na verbalne provokacije, pa mu je poručio: "Moje ime je dr. Kličko, ja sam liječnik, a za subotu sam spremio poseban tretman za Hayea, prizemljit ću ga u stvarni život. To će biti dobro za njega, jer će steći manire kulturnog ponašanja i postat će bolja osoba".