sport
213

Veliki uspjeh bh. Kung fu reprezentacije na Balkanskom takmičenju u Turskoj

Klix.ba
Balkansko Wu Shu Kung-fu Sanda i Tao'lu prvenstvo održalo se u Turskoj, u gradu Sakarya u periodu od 13. 6. do 15. 6. 2014. Uprkos svim problemima i jako teškom putu, Kung fu reprezentacija BiH ostvarila je veoma zapažene rezultate.

Velika konkurencija našem timu bile su reprezentacije: Grčka, Belgija, Turska, Makedonija, Srbija, Crna Gora, Hrvatska, Iran i Azerbejdžan. I pored njih, reprezentacija BiH osvojila je ukupno devet medalja i to jednu zlatnu, četiri srebrne i četiri bronzane, što je za naš tim veliki uspjeh.

Naime, reprezentaciju BiH predstavljalo je 12 takmičara i takmičarki, a pojedinačni rezultati bili su sljedeći:

  • zlatna medalja: Asmir Jahić, + 90 kg kategorija seniora (Qinda),
  • 4 srebrne medalje: Amra Vrabac, kategorija seniora -52 kg (Sanda), Dženeta Bahić - 52 kg (Qinda), Belma Klopić +60 kg (Sanda), kategorija seniorke i Adnan Latifović - 85 kg seniori (Sanda),
  • 4 bronzane medalje: Emir Sokolušić grupa "B" (Qinda) -65 kg, Jasmin Nokto grupa "B" (Sanda) -65 kg, Asmir Ćorić -75 kg senior (Qinda) i Amra Vrabac također i u karegoriji "A" (Qinda) seniorka -52 kg.

Zasluge za ovaj uspjeh reprezentacije pripadaju i selektoru reprezentacije Mirsadu Nokti i pomoćnom treneru Sanjinu Husiću. Takmičenje su pratili i sudije iz BiH, koji su licencirani uime Balkanskog Wu Shu saveza i to Mersudin Smajlović i Merdana Likić.

Reprezentacija BiH zahvalna je turskom Wu Shu savezu i Balkanskoj Wu Shu federaciji na odličnoj organizaciji kao i na maksimalnoj podršci Bosni i Hercegovini.